Huumemies ampui rauhoitetun kotkan – puhelimesta löytyi kuvia kuolleesta linnusta

Maakotka on rauhoitettu ja erityisesti suojeltu laji, joka uhkaa hävitä.

Maakotka on rauhoitettu ja erityisesti suojeltu laji, joka uhkaa hävitä. (Kuva Fotolia)

Syytteitä ropisi huumausainerikoksista, luonnonsuojelurikoksesta sekä ampuma-aserikoksista.

LUONNONSUOJELURIKOS Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu virtolaiselle miehelle syyte luonnonsuojelurikoksesta. Syytteen mukaan mies oli ampunut rauhoitetun kotkan. Muitakin syytteitä tuli iso nippu muun muassa huumausainerikoksista.

Jutussa on syytteessä yhteensä neljä henkilöä. Haastehakemuksessa osa teoista on toistaiseksi salattu. Syytteitä ropisi muun muassa huumausainerikoksista, luonnonsuojelurikoksesta sekä ampuma-aserikoksista.

Pari vastaajaa oli kasvattanut kannabista ja käynyt sillä kauppaa. Myös kovemmat aineet amfetamiini ja LSD olivat mukana kuvioissa. Yhdelle vastaajalle luettiin syyte luonnonsuojelurikoksesta. Syytteen mukaan mies oli ampunut luonnonsuojelulaissa rauhoitetun kotkan. Miehen puhelimesta löytyi kuvia ammutusta kotkasta, ja hän oli jaellut kuvaa kavereilleen ja nämä olivat kuvaa kommentoineet.

Kotkan ampujalle tuli syyte myös ampuma-aserikoksista. Hänen kotoaan löytyi laiton ase sekä haulikon ja kiväärin patruunoita. Syyttäjä vaatii kotkan ampujalle ehdotonta vankeusrangaistusta. Yhdelle vaaditaan ehdollista vankeutta ja yhdelle sakkoja. Yhden henkilön osalta asia ei ole vielä julkinen.

Lue myös: Löytöpalkkio tuntemattomasta maakotkan tai merikotkan pesästä – luvassa 100 euroa

Kommentoi Facebookissa