Hyundai tuo myyntiin uuden pienen crossoverin

Uutuudesta paljastettiin vasta yksi tiiserikuva, joka esittää Konan etuvaloumpiota.

Uutuudesta paljastettiin vasta yksi tiiserikuva, joka esittää Konan etuvaloumpiota. (Kuva Hyundai)

Auton nimeksi annettiin Kona, myös sisarmerkki Kia on kehittämässä omaa versiotaan.

AUTOT Katumaasturi- ja crossover-buumi ei ole jäänyt huomaamatta Korean suunnallakaan. Hyundain ja sisarmerkki Kian mallistoihin kuuluu jo nyt useita tämän autoluokan edustajia, mutta lisämyynti ei ole koskaan pahasta. Niinpä Hyundai laajentaa nyt crossover-valikoimaansa alaspäin.

Korealaiset kertoivat julkisuuteen, että Hyundai on kehittämässä B-segmenttiin uutta tulokasta, joka saa Kona-nimen. Kyseessä on siis kompaktien katumaasturien alapuolelle asettuva auto, jonka kilpailijoihin kuuluvat mm. Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka X sekä Nissan Juke. Hyundain uutuus on siis mitoiltaan hieman perinteisiä pikkuautoja kookkaampi, ja suurin ero syntyy crossover-statuksen edellyttämästä korkeudesta.

Kona-nimi tulee kuulemma erään Havaijin alueen mukaan, ja auton muotoilun pitäisi olla pirteää samassa hengessä. Uutuudesta paljastettiin vasta yksi tiiserikuva, joka esittää Konan etuvaloumpiota. Se on todella litteä, koska leditekniikkaa pystytään nykyään pakkaamaan varsin pieneen tilaan. Lisäksi otoksesta erottuu korealaismerkin tavaramerkiksi noussut kuusikulmainen maski ja sen yläpuolella oleva lisäilmanottoaukko.

Kona sijoittuu Hyundain mallistossa Tucsonin alapuolelle, mutta tyyliltään se eroaa muista merkkinsä edustajista. Auton pitäisi edustaa rohkeampaa ja nuorekkaampaa linjaa hieman samaan malliin kuin vastaavankokoinen Audi Q2. Korealaiset esittelivät jo kolmisen vuotta sitten Intrado-nimisen konseptin, joka antoi esimakua räväkästä crossoverista.

Myös sisarmerkki Kia on kehittämässä Konasta omaa versiotaan, joka saa huhujen mukaan Stonic-nimen.
Myös sisarmerkki Kia on kehittämässä Konasta omaa versiotaan, joka saa huhujen mukaan Stonic-nimen. (Kuva Kia)

Konan teknisiä tietoja ei ole vielä kerrottu, mutta se rakennetaan todennäköisesti i20-pikkuautosta lainatun pohjalevyn varaan. Moottorit ovat puolestaan samaa perua kuin kompaktiluokan uudessa i30:ssä. Crossoveriin sopisi hyvin neliveto ainakin lisävarusteena, mutta siitäkään ei ole mainittu vielä mitään. Suurin osa tämän luokan katumaastureista myydään etuvetoisena, joten voi hyvin olla, että Hyundai tyytyy pelkästään edestä raapiviin versioihin.

Konan tarkkaa esittelyajankohtaakaan ei ole suostuttu vielä paljastamaan, mutta autosta annetaan kuulemma lisätietoja lähitulevaisuudessa. Aikaisintaan se saatetaan nähdä tämän kuun puolessavälissä ovensa avaavassa New Yorkin autonäyttelyssä. Todennäköisemmin Hyundai julkaisee kuitenkin uutuudestaan vielä lisää tiiserikuvia tulevina kuukausina, ja varsinainen esittely tapahtuu hieman myöhemmin. Auton pitäisi joka tapauksessa ehtiä myyntiinkin asti vielä tämän vuoden puolella.

Myös sisarmerkki Kia on kehittämässä Konasta omaa versiotaan, joka saa huhujen mukaan Stonic-nimen. Kian pienen crossoverin muotoilu on ainakin salavalokuvien perusteella hieman perinteisempää kuin Hyundaissa, ja etuvalotkin ovat tavanomaisemman näköiset. Molemmat autot tulevat markkinoille samoihin aikoihin, eli myös Kian uutuutta odotellaan kauppoihin loppuvuodesta.

Kommentoi Facebookissa