Iäkäs potilas sytytti tahallaan tulipalon sairaalassa – huoneessa oli tuikattu sängyn patja palamaan

Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisipartioita. (Kuvituskuva Fotolia)

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus törkeästä tuhotyöstä.

TUHOTYÖ Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa syttyi uhkaava tulipalo varhain maanantaiaamuna. Henkilövahinkoja ei syntynyt, vaikka suuri määrä henkilöitä alistui savulle. Tulipalo oli tahallaan sytytetty. Hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta sairaalan osastolla 1 klo 4.54.

Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisipartioita. Paikan päällä selvisi, että yhdessä osaston huoneessa oli sytytetty sängyn patja palamaan. Pelastuslaitoksen sammutusyksikkö sammutti palon nopeasti, eikä tuli ollut levinnyt rakenteisiin. Runsaasta savusta altistui noin 30 henkilöä, niin potilaita kuin sairaalaan henkilökuntaa, tämänhetkisen tiedon mukaan lievästi.

Henkilökunta oli ryhtynyt nopeasti evakuoimaan potilaita pois osastolta. Palomestari kuvaa heidän toimintaansa ensiluokkaiseksi. Palopaikka on tällä hetkellä eristetty ja potilaat siirretty toisille osastoille.

Tulipaloa on syytä epäillä osastolla olleen iäkkään potilaan tahallaan sytyttämäksi, ja tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus törkeästä tuhotyöstä. Poliisin tekninen ja taktinen paikkatutkinta on kesken ja jatkuu koko päivän.

Lue myös: Vain murto-osassa kuolemaan johtaneissa paloissa oli palovaroitin – ”Laite ei toimi ikuisesti”

Kommentoi Facebookissa