”Ihana ja nostalgiaa täynnä!” – Suomen pelimuseo palkittiin Vuoden pelikasvattajana

Näyttelyssä on esillä pelikulttuuria myös lähihistoriasta. (Kuva Vapriikki)

Näyttelyssä on esillä pelikulttuuria myös lähihistoriasta. (Kuva Vapriikki)

Museosta löytyy esimerkiksi pelihalli, jossa on kokeiltavana peliautomaatteja 1970-luvun laitteista alkaen.

MUSEOT Suomen pelimuseo on valittu Vuoden pelikasvattajaksi Pelikasvattajien verkoston järjestämässä avoimessa yleisöäänestyksessä. Vuoden pelikasvattajan kunnianosoitus annetaan vuosittain Peliviikolla henkilölle, organisaatiolle tai toiminnalle joka on edistänyt positiivista pelikulttuuria kuluneen vuoden aikana.

Tammikuussa 2017 Vapriikissa Tampereella avattu Suomen pelimuseo on ensimmäinen peleille ja pelaamiselle omistettu museo Suomessa. Museon näyttelyt avaavat koskettavalla tavalla pelaamista eri vuosikymmenillä ja vaihtuvat pelinäyttelyt luovat erinomaisen pohjan pelikasvatukselle nyt ja tulevaisuudessa. Päivän Lehti esitteli juuri avattua museota tässä.

Suomen pelimuseota äänestäneiden palautteessa pelimuseota kuvailtiin “helposti lähestyttäväksi, hienoksi, toiminnalliseksi ja nostalgiseksi” paikaksi, jossa voi “oikeasti pelata eikä vain ihailla kuoria!”. Museosta löytyy esimerkiksi pelihalli, jossa on kokeiltavana peliautomaatteja 1970-luvun elektromekaanisista laitteista alkaen.

Vuoden pelikasvattajan kunnianosoitus luovutettiin tänään GameXpo-tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa. Vuoden pelikasvattaja -kunniaosoitus jaettiin nyt neljättä kertaa.

Suomen pelimuseo on Tampereen kaupungin, Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojekti. Pelikasvattajien verkosto on puolestaan valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto, erityisesti lasten ja nuorten digitaalisen pelaamisen parissa toimiville.

Verkosto pyrkii edistämään myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria ja siitä käytävää julkista keskustelua, sekä ehkäisemään pelaamisesta syntyviä haittoja.

  • Suomen pelimuseon sivuille pääset tästä.

Kommentoi Facebookissa