Ihmiset juoksivat jalkakäytävällä auton edestä pois – parikymppinen mies puhalsi lähes kaksi promillea

Miestä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Miestä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. (Kuva AOP)

Ravintolasta poistettu henkilö ajoi autolla jalkakäytävällä ja poliisia karkuun Kotkassa.

LIIKENNETURVALLISUUS Kaakkois-Suomen poliisi sai 6.1 kello 3.34 aikaan ilmoituksen autosta, joka oli ajanut Kotkantie 16 kohdalla ravintolan edessä olleita ihmisiä kohti. Paikalla olleet ihmiset olivat joutuneet juoksemaan auton edestä pois välttääkseen yhteentörmäyksen.

Poliisipartion saavuttua paikalle selvisi, että auton kuljettaja oli hetkeä aiemmin poistettu paikalla olleesta ravintolasta. Poliisipartio tavoitti ravintolan luota poistuneen auton Vuorelankulmassa, josta auto jatkoi matkaa voimakkaasti kiihdyttäen Hyväntuulentielle.

Hyväntuulentiellä karkuun ajanut auto jätätti poliisiautoa, jonka nopeus oli enimmillään 150 kilometriä tunnissa. Auto jatkoi matkaa Kyminlinnan liikenneympyrästä Kymintielle. Partio kadotti tällöin näköyhteyden pakenevaan autoon, mutta pystyi seuraamaan sen reittiä lumessa näkyvien jälkien perusteella.

Partio seurasi jälkiä ja ajoneuvo löytyi hetken päästä Korkeakosken sillan luota. Sillalla auto oli ajautunut tien oikealla puolella olevalle pyörätielle ja vaurioitunut ulosajossa. Partion saavuttua paikalle auton kuljettaja yritti vielä lähteä juosten karkuun, mutta hänet saatiin kiinni. Kuljettaja puhalsi 1,94 promillea.

Ajoneuvon vuonna 1999 syntynyt mieskuljettaja on kiinniotettuna asian selvittämisen vuoksi ja häntä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Lue myös: Poliisi pysäytti pakenijoita piikkimatolla – kuljettajalla oli perässään etsintäkuulutus vankeusrangaistuksesta

Kommentoi Facebookissa