Iivo Niskanen jäi pois maajoukkueesta

Iivo Niskanen on olympiavoittaja ja maailmanmestari. (Kuva Olympiakomitea)

Iivo Niskasen nimeä ei löydy maastohiihdon A-maajoukkueesta.

HIIHTO Hiihtoliitto julkaisi perjantaina miesten ja naisten ensi kauden maajoukkueet. Merkittävä yllätys on, ettei Iivo Niskasen nimi ei ole listalla.

– Maajoukkueleirityksiin on tehty yksilöllisiä ratkaisuja urheilijoiden tarpeiden mukaan. Iivo Niskanen ei ole mukana harjoituskauden maajoukkuetoiminnassa, Hiihtoliitto kommentoi tiedotteessaan.

Niskanen ei toki ole lopettamassa uraansa. Hän ei vain harjoittele maajoukkueen kanssa.

Maastohiihdon A-maajoukkuetta on tiivistetty menneestä kaudesta. Ryhmään on valittu 17 urheilijaa. Heistä kahdeksan on naisia ja yhdeksän miehiä.

Hiihtoliiton mukaan painopisteenä tulevalle kaudelle tulee olemaan urheilijoiden perustason nostaminen, ominaisuuksien kehittäminen sekä maailmancup. Työssä tähdätään 2025 MM-kisoihin ja 2026 olympialaisiin.

Pekingin 2022 olympialaisissa suomalaishiihtäjät voittivat peräti kuusi mitalia, joista Niskasen sisarukset Iivo ja Kerttu olivat voittamassa viittä. Viime helmikuussa Planican MM-kisoissa Suomen ainoaksi mitaliksi jäi miesten viestihopea.

Planican kisojen pettymyksen valossa on ymmärrettävissä, että toimenpiteitä tarvitaan. Niskasen poisjääntiä on myös syytä pitää hälyttävänä signaalina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekkoliitto haluaa SM-liigan auki – ehdottaa tasojärjestelmää

Maastohiihdon A-maajoukkue

Naiset:
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski.

Miehet:
Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen.

Kommentoi Facebookissa