Iivo Niskanen taisteli raskaassa kisassa MM-pronssille! – ”Aina sitä lähtee tavoittelemaan voittoa”

Iivo Niskanen avasi Suomen MM-mitalitilin Seefeldissä taistelemalla pronssille.

Iivo Niskanen avasi Suomen MM-mitalitilin Seefeldissä kirimällä pronssille. (Kuva AOP)

Norjan Martin Johnsrud Sundby sai viimein ensimmäisen henkilökohtaisen kultamitalinsa.

MAASTOHIIHTO Seefeldin MM-kisoissa vältettiin katastrofi, kun Iivo Niskanen onnistui viimein avaamaan Suomen mitalitilin. Tiukassa pronssimitali perinteisen 15 kilometrin hiihdossa oli, viidenneksi sijoittunut Norjan Didrik Tönseth jäi vain 3,9 sekuntia Niskasesta ja neljänneksi tullut Venäjän Andrei Larkov 2,4 sekuntia.

MM-kultaa vei Norjan Martin Johnsrud Sundby, joka puolestaan kukisti Venäjän Alexander Bessmertnyhin 2,9 sekunnilla. Niskanen jäi voittajasta 20,4 sekuntia. Sundbyllä on arvokisamitaleita useita, mutta voitto oli 34-vuotiaalle norjalaiselle ensimmäinen henkilökohtainen kultamitali.

Norjalainen olikin selvästi liikuttunut haastattelussa ja kertoi, että sai ladun varrelta koko ajan väliaikoja ja tiesi olevansa mitalikamppailussa, mutta ei pystynyt hahmottamaan kuin vasta lopussa olevansa muutaman sekunnin edellä muita.

Iivon kisa sujui raskaalla radalla nousujohteisesti, ja hän nousi vasta viimeisen kahden kilometrin aikana mitaleille, kun vastaavasti toisena ennakkosuosikkina ollut Venäjän Alexander Bolshunov putosi väliaikojen kärkipaikoilta maalissa kahdeksanneksi, lähes minuutin Sundbylle jääneenä.

– Ei pystynyt parempaan, yllättävän pettyneen oloinen Iivo Niskanen tuumi maalissa ja kommentoi, ettei kisasta tullut oikein mitään.

– Aina sitä lähtee tavoittelemaan voittoa ja sillä lailla harmittaa, että oma tuntemus oli kuitenkin hyvä.

Reilusti Iivo kävi onnittelemassa norjalaista voittajaa heti maalissa.

– Pitkä ura hänelläkin ja monta kertaa yrittänyt sitä mestaruutta, että kyllä sen hänelle suo.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli 19. liki kaksi minuuttia kärjestä, Ristomatti Hakola sijalla 26, Anssi Pentsinen oli 32 ja Joni Mäen sijoitus oli 51.

Lue myös: Krista Pärmäkoski jäi tiukassa sekuntitaistossa ilman mitalia – ”Tein kaikkeni, ei jää jossiteltavaa”

Kommentoi Facebookissa