Krista Pärmäkoski jäi tiukassa sekuntitaistossa ilman mitalia – ”Tein kaikkeni, ei jää jossiteltavaa”

Krista Pärmäkosken mitali MM-kisoissa jäi harmittavasti 1,4 sekunnin päähän.

Krista Pärmäkosken mitali MM-Seefeldissä jäi harmittavasti 1,4 sekunnin päähän. (Kuva AOP)

Suomalainen sijoittui päämatkallaan perinteisen 10 kilometrin hiihdossa neljänneksi.

MAASTOHIIHTO Seefeldin MM-kisoissa toivottiin Suomen mitalitilin vihdoin aukeavan, kun naishiihtäjiemme kirkkain tähti Krista Pärmäkoski kisasi päämatkallaan perinteisen 10 kilometrin hiihdossa. Mitali jäi harmittavasti 1,4 sekunnin päähän.

Kisan yllättäjä oli hopealle sijoittunut Ruotsin 19-vuotias Frida Karlsson, joka piti tiukoilla jopa ylivoimaiseksi voittajaksi ennustettua Norjan Therese Johaugia. Reilu kolme kilometriä ennen maalia Karlsson oli viisi sekuntia Johaugia jäljessä, maalissa eroa kertyi 12,2 sekuntia.

Krista Pärmäkoski kisasi kolmannesta sijasta Norjan Ingvild Flugstad Östbergin kanssa. Kisan puolivälissä eroa oli norjalaisen hyväksi yli kymmenen sekuntia, lopussa suomalainen oli kirinyt eron vain reiluun sekuntiin. Östberg vei pronssia ja Pärmäkosken oli tyydyttävä neljänteen sijaan, 37 sekuntia mestaruuteen hiihtäneelle Johaugille jääneenä.

– Tein kaikkeni, ei jää jossiteltavaa. Siellä oli kolme minua parempaa tänään. Tulos on tämä. Totta kai on karvasta. Mutta en tiedä mitä tekisin toisin, Pärmäkoski tuumi Yle Urheilun haastattelussa.

Seuraavaksi Krista Pärmäkosken ohjelmassa on torstaina naisten viestihiihto, ja hän lähtee mukaan myös lauantaina vapaan 30 kilometrille. Laura Mononen oli sijalla 14 kärjelle 1.18,1 jääneenä, Johanna Matintalo 17. ja sairaudesta toipunut Kerttu Niskanen sijalla 22.

Lue myös: Suomi sananmukaisesti kaatui MM-Seefeldissä – ”Otetaan mitali olympialaisissa sitten”

Kommentoi Facebookissa