Suomi sananmukaisesti kaatui MM-Seefeldissä – ”Otetaan mitali olympialaisissa sitten”

Suomen mitalimahdollisuudet kaatuivat Ristomatti Hakolan mukana ankkuriosuudella alamäessä.

Suomen mitalimahdollisuudet kaatuivat Ristomatti Hakolan mukana ankkuriosuudella alamäessä. (Kuva AOP)

Mitalisijoja odotettiin, mutta seitsemänsiä sijoja saavutettiin peräti kolme kertaa.

MAASTOHIIHTO Suomen mitalitili jäi suurista odotuksista huolimatta vielä avaamatta Seefeldin MM-kisoissa. Lähimpänä mitalia oli miesten pariviestikaksikko Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola.

Suomi oli mukana mitalitaistossa vielä ankkuriosuuden alamäessä, jossa Ristomatti Hakolan suksen alle joutui italialaishiihtäjän sauva, ja hyvissä voimissa ollut Hakola kaatui. Iivo Niskanen kaatui lauantaina yhdistelmäkisassa ja jäi neljänneksi.

– Sanoin Riselle vain, että otetaan mitali olympialaisissa sitten. Ei tuolle voi mitään. Näitä on tapahtunut ennenkin tässä lajissa, Iivo Niskanen sanaili kisan jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Suomen sijoitus oli seitsemäs. Maailmanmestaruuden voitti Norjan kaksikko Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen, hopealle hiihti Venäjä Venäjän Gleb Retivih sekä Aleksandr Bolshunov. Italia rutisti loppusuoralla pronssille ohi Ruotsin.

Niskasen perheellä oli epäonnea jo ennen sunnuntain startteja, kun Iivon isosisko Kerttu sairastui hengitystieinfektioon. Hänen tilallaan Krista Pärmäkosken kanssa naisten parisprintissä hiihti Anne Kyllönen, ja suomalaiskaksikko sijoittui myös seitsemänneksi. Ruotsi voitti parisprintin kultaa, Slovenia yllätti sijoittumalla hopealle ja pronssia vei Norja. Joukkueet olivat maalissa 0,6 sekunnin sisällä.

Yhdistetyn parisprintin MM-kultaa voitti Saksa kaksikolla Eric Frenzel ja Fabian Riessle, saksalaiset pääsivät lähtemään ladulle myös ensimmäisenä. Koekierroksen hyppynsä kaatunut Eero Hirvonen onnistui varsinaisessa kisahypyssään kohtalaisesti mutta Ilkka Herola epäonnistui, ero Saksaan oli lähdössä yli kaksi ja puoli minuuttia.

Yhdistetyn parisprintin MM-hopeaa vei loppukirissä Norja ennen Itävaltaa, Suomen sijoitus oli jälleen seitsemäs.

Lue myös: Ristomatti Hakola aloittaa Seefeldin MM-kisat vapaan hiihtotavan sprintissä – ”Hän on elämänsä kunnossa”

Kommentoi Facebookissa