Ristomatti Hakola aloittaa Seefeldin MM-kisat vapaan hiihtotavan sprintissä – ”Hän on elämänsä kunnossa”

Ristomatti Hakola oli kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa sprintissä kuudes.

Ristomatti Hakola oli kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa sprintissä kuudes. (Kuva AOP)

Krista Pärmäkoskelle tulee niin paljon kilpailuja, että sprinttihiihto jää pois.

MAASTOHIIHTO Suomen hiihtoliitto on julkistanut torstaina käynnistyvien Seefeldin MM-kisojen vapaan hiihtotavan sprinttihiihtojen suomalaisosallistujat. Suomea edustavat miehissä Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Lauri Vuorinen ja Anssi Pentsinen. Naisten nelikko on Anita Korva, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Laura Mononen.

Ristomatti Hakola oli kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa sprintissä kuudes ja on päävalmentaja Matti Haaviston mukaan loistavassa vireessä. Haavisto odottaa yhden suomalaisen yltävän finaaliin.

– Kysyin eilen Riseltä, että oletko kunnossa. Rise vastasi, että hän on elämänsä kunnossa. Minulla on kova luotto häneen, Haavisto kommentoi Yle Urheilulle.

Naisten joukkueesta avausmatkalta puuttuu hieman odotetustikin Krista Pärmäkoski. Pärmäkosken henkilökohtaisena valmentajana myös toimiva Haavisto toteaa, että Kristalle tulee MM-kisoissa niin paljon lähtöjä, että sprintin pudottaminen pois oli helppo päätös.

Krista Pärmäkosken ykkösmatka on 10 kilometrin perinteinen hiihto. Pärmäkosken ja nousukuntoisen Kerttu Niskasen osallistumista paripsrinttiin Haavisto ei halua vielä vahvistaa.

– Krista ja Kerttu ovat ilmoittaneet halukkuutensa hiihtää parisprinttiä. Mutta parisprinttijoukkue julkaistaan vain päivää ennen kisaa.

Lue myös: Ensimmäiset valinnat Seefeldin MM-kisoihin on tehty – nämä 15 maastohiihtäjää nimettiin

Kommentoi Facebookissa