Iivo Niskasella ei hyvältä näytä – ”Aika hyvä päivä saa osua, että vielä noustaan”

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen tähtää kaudella 2019-20 maailmancupin kokonaiskisan voittoon.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on Suomen hiihdon merkittävin tähti. (Kuva AOP)

Iivo Niskanen on jäänyt Tour de Skin avausmatkoilla kauas kärjestä.

HIIHTO Tour de Ski -kiertue ei ole startannut suomalaisittain juhlallisesti. Krista Pärmäkoski jäi kiertueelta sairastelun takia pois. Iivo Niskanen ei avausmatkoilla Sveitsin Lenzerheidessa ollut odotetussa vireessä.

Niskanen ei päässyt sunnuntain sprinttikarsinnasta jatkoon. Tärkeitä bonussekunteja jäi saavuttamatta.

Niskanen jatkaa Touria sijalta 16. Hän on minuutin ja 17 sekuntia kokonaiskisaa johtavaa Norjan Johannes Höstflot Kläboa jäljessä. Niskasen voittomahdollisuudet eivät näytä enää kaksisilta.

– Aika hyvä päivä saa osua Toblachiin ja Val di Fiemmeen, että tästä vielä noustaan, Niskanen kommentoi YLE:n haastattelussa.

Yksikään suomalainen mieshiihtäjä ei päässyt sprintin alkukarsinnasta jatkoon. Tourin kokonaiskisassa Perttu Hyvärinen on sijalla 30, Lari Lehtonen 42 ja Lauri Lepistö 58.

Naisten kilpailussa Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen sentään pääsivät alkukarsinnasta jatkoon. Kyllönen oli parhaana suomalaisena sprintissä 16:s.

– Hiihto oli positiivisesti pirteetä menoa. Alkuerä oli hiihtona terävää ja helpon tuntuista, sinällään harmitti, että välieräpaikka jäi niin pienestä kiinni. Mutta on mukavaa, että on sprintissä vapaalla tyylillä mukana pelissä, Kyllönen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kerttu Niskanen jatkaa Tourilla sijalla 14., Kyllönen 22. ja Vilma Nissinen 58. Touria johtaa Venäjän Natalia Neprjajeva.

Tour de Ski jatkuu tiistaina Italian Toblachissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Paavo Arhinmäen stadionpäätös koituu kalliiksi – veronmaksajia uhkaa yli 100 miljoonan euron lisälasku

Kommentoi Facebookissa