Iivo Niskaselta lupaavan vahva näyttö MM-kisojen alla

Iivo Niskanen on olympiavoittaja ja maailmanmestari. (Kuva Olympiakomitea)

Iivo Niskanen ja Kerttu Niskanen hiihtivät maailmancupissa Ranskassa molemmat toiseksi.

HIIHTO Iivo Niskasen kunto on ollut iso arvoitus alkukauden sairastelun jäljiltä. Sunnuntaina hän antoi kuitenkin vahvan näytön vireestään maailmancupissa sijoituttuaan toiseksi Ranskan Les Roussesissa järjestetyssä perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin yhteislähtökisassa.

Perjantaina 10 kilometrin vapaan väliaikalähtökissa kaatunut Niskanen taisteli sunnuntaina maalisuoralle asti tiukasti voitosta Norjan Johannes Kläbon kanssa. Lopussa Kläbo painoi kaasun pohjaan, mutta Niskanen ei jäänyt hänestä kuin 1,2 sekuntia.

Kärjessä oli todella tasaista. Kolmanneksi hiihtänyt Ruotsin William Poromaa jäi Niskasesta vain kymmenyksen.

– Eihän sille Kläbolle loppukirissä mitään mahtanut, Niskanen tunnusti reilusti Viaplayn haastattelussa.

Toinen sija oli tällä kertaa Niskaselle maksimi.

– Avasin tuonne loivaan loppunousuun voimien tunnossa pikkasen liian lujaa. Se oli vähän etupainotteinen kiri, mutta takasuoralle tullessa oli tosi hyvä suksi. Yllättävän ok-veto, Niskanen kuvaili urakkaansa.

Niskanen painoi rajusti töitä ensimmäisestä metristä lähtien.

– Yllättävän työläs kisa. Sen verran lunta oli tullut radalle. On saattanut olla parempiakin päiviä, mutta tästä on hyvä jatkaa. Kuitenkin ensimmäinen maaliin päästy ehjä veto ja kaikki kolme jalkaa tallessa, Niskanen hymähti.

Perttu Hyvärinen hiihti yhdeksänneksi. Parempaankin oli saumoja, mutta Hyvärinen kaatui harmittavasti otettuaan kärkiletkaa kiinni.

Myös Kerttu Niskanen jatkoi vahvaa kauttaan maailmancupissa sijoituttuaan toiseksi 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä. Voiton vei Ruotsin Ebba Andersson, jolle Kerttu hävisi 22,1 sekuntia.

Krista Pärmäkoski kaatui kisan alkupuolella. Hän taisteli vielä mukaan pääjoukkoon, mutta voittomahdollisuudet kariutuivat. Pärmäkoski oli lopulta kymmenes.

Eveliina Piippo oli tuloksissa 17:s ja Anne Kyllönen 20:s. Katri Lylynperä keskeytti kilpailun.

Hiihdon MM-kisat järjestetään Slovenian Planicassa helmi-maaliskuun vaihteessa.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Juulia Turkkila ja Matthias Versluis upeasti jäätanssin EM-pronssille

Kommentoi Facebookissa