Juulia Turkkila ja Matthias Versluis upeasti jäätanssin EM-pronssille

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat taitoluistelun EM-pronssia. (Kuva AOP)

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis toivat Suomelle jäätanssista ensimmäisen EM-mitalin 28 vuoteen. Hienosti EM-kisoissa pärjäsi myös Janna Jyrkinen, joka oli naisten kisassa seitsemäs.

TAITOLUISTELU Espoossa järjestetyt taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut huipentuivat lauantaina jäätanssin vapaatanssiin. Suomen Juulia Turkkila ja Matthias Versluis pitivät rytmitanssin jälkeisen kolmannen sijansa yhteispistein 198,21 ja saavuttivat siis EM-pronssia.

Turkkila ja Versluis ylsivät ennätyspisteisiinsä sekä rytmi- että vapaatanssissa. Kotiyleisö puhkesikin valtavaan huutomyrskyyn pronssin varmistuttua.

– Kun yhdistelmänostossa yleisön kannustus kiihtyi, tuli sellainen vau. Kun ohjelman loppupuolella alkoi olla jo vähän hapoilla, yleisöstä sai lisää energiaa ja voimaa, Turkkila hehkutti Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Me nautimme joka hetkestä ja annoimme kyllä kaikkemme, Versluis iloitsi.

– Tämä on vasta alkua. Pari vuotta sitten emme olisi osanneet kuvitella vielä mitalia. Tämä on ollut unelmamme ja nyt menemme kohti uusia tavoitteita, Turkkila jatkoi.

Edellisen kerran suomalainen jäätanssipari oli mitaleilla EM-kilpailuissa vuonna 1995. Silloin Susanna Rahkamo ja Petri Kokko voittivat Euroopan mestaruuden Saksassa.

Turkkilan ja Versluisin sijoitus tuo Suomelle 2024 Budapestissa järjestettäviin EM-kilpailuihin toisen maapaikan jäätanssiin.

Jäätanssin Euroopan mestaruudesta käytiin tiukka kilpailu. Voiton veivät Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri pisteillään 210,44.

Britannian pari Lilah Fear ja Lewis Gibson jäi niukasti hopealle. Heidän pisteensä olivat 207,89.

Naisten luistelussa Suomen Janna Jyrkinen luisteli lähes virheettömän vapaaohjelman, josta hän ansaitsi ennätyspisteensä 116,19. Jyrkinen oli kokonaispisteillään 176,96 kisan seitsemäs.

– Vapaaohjelmani oli hyvä kokonaisuus. Tavoitteenani oli tehdä puhdas ohjelma ja onnistuin siinä melkein. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kilpailuja, Jyrkinen iloitsi.

Vasta 15-vuotias Jyrkinen oli ensi kertaa mukana EM-tasolla.

– Tänään oli tosi paljon yleisöä paikalla ja jäällä oli ihan mieletön tunnelma. Katsomossa oli myös paljon tuttuja, ja kotiyleisön kannustus tsemppasi paljon, Jyrkinen sanoi.

Janna Jyrkisen sijoitus kymmenen parhaan joukossa tuo Suomelle Budapestin 2024 EM-kisoihin toisen maapaikan naisten kilpailuun.

Euroopan mestaruuden voitti jo lyhytohjelman jälkeen kilpailun johdossa ollut Georgian Anastasiia Gubanova, 20, pistein 199,91. EM-mitali oli Georgialle historian ensimmäinen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen Olympiakomitea vastustaa venäläisurheilijoiden paluuta

Kommentoi Facebookissa