Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat MM-kisoissa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijoittuivat MM-kisojen jäätanssissa yhdeksänneksi. (Kuva AOP)

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olivat MM-jäätanssissa Japanissa yhdeksänsiä. Se on suomalaisten paras MM-sijoitus jäätanssissa 28 vuoteen.

TAITOLUISTELU Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat parhaan suomalaisen MM-kisatuloksen 28 vuoteen. He sijoittuivat Japanin Saitamassa järjestettävissä kisoissa yhdeksänneksi.

Rytmitanssin jälkeen Turkkila ja Versluis olivat olleet kahdeksantena. Vapaatanssissa he putosivat tulosluettelossa yhden sijan.

– Tunnelmat ovat tällä hetkellä hieman kaksijakoiset. Lähdemme aina luistelemaan puhdasta ohjelmaa, mutta nyt twizzleihin tuli vähän näkyvämpi virhe. Sitä ennen ja sen jälkeen luistelu oli kuitenkin laadukasta ja meidän tasoista, Turkkila kuvaili Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Viime vuoden MM-kisoista sijoitus koheni kuitenkin kolmella pykälällä.

– Se, että olemme täällä kymmenen parhaan joukossa, on hyvä suoritus, vaikka juuri nyt se ei maistukaan niin hyvältä. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että pystyimme petraamaan sijoitusta viime vuodesta, vaikka vapaatanssiin osui virhe, Versluis totesi.

– Tietysti harmittaa, kun tietää sen oman potentiaalin ja sen, mihin pystyttäisiin. Aina sitä vain ei pysty näyttämään. Kun miettii, mitä tavoitteita meillä alkukaudesta oli, niin ne me olemme kyllä ylittäneet. Ihan ensimmäisenä ei kauden alkaessa ollut mielessä, että tällä kaudella olisi mahdollista saavuttaa ensimmäinen GP-mitali ja erityisesti EM-mitali, Turkkila sanoi.

MM-kulta meni Yhdysvaltoihin. Kultaa voittivat Madison Chock ja Evan Bates pisteillä 226,01.

Ensi kertaa MM-kisoissa kilpaillut Janna Jyrkinen oli Saitamassa naisten kilpailussa 21:s. Jo pääsy vapaaohjelmaan oli häneltä MM-debyytissä hieno saavutus.

– Kaikkinensa olen tosi iloinen. Ihan mieletön fiilis, että ensimmäisellä seniorikaudella pääsin MM-kilpailuihin, Jyrkinen kommentoi.

Suomalaisittain taitoluistelun arvokisakausi oli erinomainen. Turkkilan ja Versluisin EM-pronssi kotikisoissa oli tietysti kauden kruunu.

Suomalaisten sijoituksiin tuli nostetta toki siitäkin syystä, ettei venäläisiä oteta arvokisoihin mukaan maan Ukrainassa harjoittamien raakalaismaisten sotatoimien takia. Se ei poista kuitenkaan faktaa, että Turkkila ja Versluis sekä Jyrkinen ovat harpanneet urallaan eteenpäin.

Suomalaisessa talviurheilussa sijoittumiset kymmenen joukkoon MM-tasolla ovat harvinaisia. Vastaavaan on kyetty tällä kaudella vain maastohiihdossa, freeskissä, ampumahiihdossa ja yhdistetyssä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara välieriin – Lukko selvisi ahdingosta Helsingissä

Kommentoi Facebookissa