Ilotulitteita ammuttiin jopa poliisia kohti – riita väärin ammutuista raketeista päätyi puukotukseen

Ilotulitteita ammuttiin tavallista enemmän ja osin varomattomasti rakennuksia, ajoneuvoja ja toisia ihmisiä kohden. (Kuvituskuva Fotolia)

Nuorisojoukko oli myös hyökännyt rakettien ampumisesta huomauttaneen miehen kimppuun.

ILOTULITTEET Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisi loukkaantui poliisitehtävällä Järvenpäässä. Poliisipartion jäsenet olivat palaamassa tehtävältä takaisin autoonsa, kun ilotuliteraketti ammuttiin kohti poliisiautoa. Raketin ampuneet henkilöt pakenivat juosten paikalta mutta saatiin myöhemmin kiinni. Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Puolen yön jälkeen hätäkeskus ilmoitti poliisille meneillään olevasta joukkotappelusta Vapaalanpolulla sijaitsevan koulun pihalla Vantaalla. Paikan päältä tavattiin loukkaantunut mies joka vuosi verta.

Puhutuksessa selvisi, että koulun pihalla olleet nuoret olivat ampuneet raketteja koulua päin. Mies oli huomauttanut tästä, jolloin nuorisojoukko oli alkanut ampua raketeilla kohti miehen seuruetta. Hetki tämän jälkeen usean hengen nuorisojoukko oli hyökännyt miehen kimppuun. Tapahtumien johdosta otettiin kiinni yksi nuori.

Hieman vuoden vaihtumisen jälkeen puoliltaöin Haapaniemen uimarannalla Jyväskylässä syntyi kahden seurueen välille riitaa, kun yhdestä seurueesta oli ammuttu raketteja kohti toista seuruetta. Asiaa selvitettäessä nuoren keskisuomalaisen miehen epäillään puukottaneen keski-ikäistä keskisuomalaista miestä lantion seudulle. Puukotetun vamma ei kuitenkaan vaatinut akuuttia hoitoa. Puukottaja otettiin kiinni paikan päällä rikoksesta epäiltynä ja häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Etelä-Pohjanmaan poliisin arvion mukaan Ilotulitteita ammuttiin tavallista enemmän ja osin varomattomasti rakennuksia, ajoneuvoja ja toisia ihmisiä kohden. Myös Lounais-Suomen poliisi kertoo, että väärällä tavalla ammutut raketit aiheuttivat useita poliisitehtäviä koko alueella. Lähinnä kyse oli tahallaan kohti ammutuista raketeista ja nuorista henkilöistä.

Joensuun Uimaharjun Ollinsuolla ammuttiin raketteja perjantaina noin kello 22.30, jolloin yksi raketti lensi omakotitalon pihalle, jossa ollut henkilö sai vamman silmäänsä. Ambulanssimiehistö tarkasti henkilön ja hän oli lähtenyt keskussairaalaan tarkistettavaksi. Poliisi tutkii tapahtunutta varomattomana käsittelynä ja vammantuottamuksena.

Poliisilla olevien tietojen mukaan ilotulitteet aiheuttivat ainakin yhden silmävamman Etelä-Savon alueella aikuiselle henkilölle.

Lue myös: Ilotulitteet sisältävät kemikaaleja ja aiheuttavat melua – haittoja voi vähentää noudattamalla rajoituksia

Kommentoi Facebookissa