Ilveksen rima nostettiin todella korkealle – jatkossa vain hävittävää

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Ilves otti valmentajavaihdoksellaan todella kovan riskin. Jos se epäonnistuu, joutunee seurajohtaja Risto Jalo selittelemään paljon.

JÄÄKIEKKO Aina ei riitä sekään luottamukseen, että johtaa sarjaa. Tämän sai karusti kokea jääkiekkovalmentaja Jouko Myrrä, jonka Tampereen Ilves keskiviikkona vapautti tehtävistään.

Myrrän komennossa Ilves voitti viime kaudella pronssia. Keskiviikkona Myrrän potkuhetkellä Ilves oli sarjataulukon kärjessä.

Myrrän tilalle Ilves sai vapailta valmentajamarkkinoilta kovimman nimen, Antti Pennasen. Moni muukin seura havitteli Pennasta.

Pennanen halusi tehdä ratkaisunsa nopeasti. Ilves ei aikaillut.

Pennanen on osaamisensa todistanut. Nyt hän joutuu kuitenkin uransa haastavimpaan paikkaan hyppäämällä kärkiseuran valmentajaksi kesken kauden.

Pennasella ja Ilveksellä on vain hävittävää. Jos mitalia ei tule, voi Pennasen ja Ilveksen seurajohdon katsoa epäonnistuneen.

Jo aiemmin syksyllä Ilves pestasi apuvalmentajakseen Raimo Helmisen. Silloin spekuloitiin, että Helminen ottaisi Myrrän paikan tämän kauden jälkeen.

Avoin kysymys on, tiesikö Helminen Ilveksen suunnitelmista palkata Pennanen? Raipe ei julkisesti asiasta tietenkään puhu.

Kovalla peliliikkeellään Ilves on joka tapauksessa todistanut olevansa jälleen vakavasti otettava seuraorganisaatio. Muutama vuosi sitten tapahtuneen omistajavaihdoksen jälkeen Ilves on ryminällä noussut SM-liigan kärkikastiin. Pennasen pestaamisella Ilves osoitti, että vain mestaruus kelpaa.

Myrräkin löytänee töitä. Häntä on huhuttu tulevaksi kaudeksi Rauman Lukon valmentajaksi.

Myrrä saattaa palata päävalmentajaksi jo tällä kaudella, jos tai kun joku seuroista antaa potkut päävalmentajalleen kesken kauden.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HPK taistelee kärkipaikasta – ”Tosi tyytyväisiä saadaan voittoon olla”

Kommentoi Facebookissa