Ilveksen unelma oli lähellä – Tappara jatkaa mestaruusjahtia

Karri Kivi luotsasi playoffsien yllättäjäjoukkue Ilvestä huikeassa paikallispelisarjassa Tapparaa vastaan.

Karri Kivi luotsasi playoffsien yllättäjäjoukkue Ilvestä huikeassa paikallispelisarjassa Tapparaa vastaan. (Kuva AOP)

Semifinaalien otteluparit ovat Tappara–HIFK sekä KalPa–JYP.

JÄÄKIEKKO Playoffsien yllättäjäjoukkue Ilvekseltä oli jo parhain terä poissa, kun se kohtasi hallitsevan mestarijoukkueen Tapparan otteluparin seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa – jälleen loppuunmyydyssä Hakametsän hallissa.

Ottelu alkoi tupsukorvien kannalta mahdollisimman huonosti, kun Jani Lajunen ohjasi maalin vain 22 sekunnin kuluttua ottelun alkamisesta. Kultakypärä Henrik Haapalan onnistuttua ensimmäisen kerran maalinteossa playoff-ottelussa ajassa 6:12, otti Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi aikalisän.

Se ei auttanut, sillä rutinoituneet kirvesrinnat pitivät paikallisvastustajansa koko ottelun kahden maalin päässä, asiaa ei auttanut edes pakollinen maalivahdin poisottaminen lukemin 2–0 päättyneen ottelun loppuhetkillä.

Tappara jatkaa ansaitusti mestaruusjahtiaan, mutta playoffsien väriläiskä oli Ilves. Joukkue oli vain muutama viikko sitten kymmenen pisteen päässä playoff-viivasta, koki omistajanvaihdon, ja sai runkosarjan voittajan ottelusarjassa selkä seinää vasten. Ensi kaudella Ilvestä tuskin enää lasketaan sarjan heittopussiksi heti alkuasetelmissa.

Jyväskylässä oltiin samankaltaisessa tilanteessa, HPK oli puristanut JYP:n kuilun partaalle, mutta jyväskyläläiset selvittivät sen ja jatkoon menijä ratkaistaisiin joukkueen kotiottelussa. Pitkään loukkaantuneena ollut slovakkihyökkääjä Michel Miklik näytti miksi hänet oli hankittu JYP:n riveihin tekemällä kaksi maalia heti ensimmäisessä erässä.

Joonas Nättinen siirsi lukemiksi 3–0 toisessa erässä, ja peli näytti ratkenneen. HPK kuitenkin sai aikaan hienon kirivaihteen ja kavensi Eero Somervuoren sekä Juho Keräsen maaleilla kolmannessa erässä. Hämeenlinnalaisten taistelu käytännössä päättyi Joonas Lehtivuoren kahden minuutin jäähyyn korkeasta mailasta ajassa 58:47.

Kamppailu Kanada-maljasta jatkuu ensi tiistaina ja keskiviikkona semifinaalien ottelupareissa Tappara–HIFK sekä Kalpa–JYP.

Kommentoi Facebookissa