Ilveksen uudeksi pääomistajaksi on hakemassa tamperelaisryhmä

Ilveksen kultaiset vuodet halutaan takaisin – muistatko kun Raipe Helminen antoi syötöt suoraan lapaan. (Kuva AOP)

Share Ilves ry vetää joukkorahoitushanketta pääomistajuuden vaihtamiseksi.

JÄÄKIEKKO Tampereen Ilveksen viimeisimmästä mestaruudesta on tunnetusti jo 31 kautta, mestaruuksia on toki kertynyt 16 kappaletta. Melkoinen rivistö mestaruusviirejä onkin nostettu Suomen ensimmäisen jäähallin Hakametsän kattoon.

Suomen perinteikkäimmän jääkiekkoseuran pääomistajana on puolestaan toiminut vuodesta 1993 lähtien amerikansuomalainen yrittäjä Vincent Manngard. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Ilves-Hockey Oy:n pääomistajuutta ovat tavoitelleet useat eri tahot aina Hannu Meskasesta lähtien Marko Sjöblomiin, mutta kaupat ovat kariutuneet viime metreillä.

Tuskastuneet kannattajat ovat toivoneet Manngardin myyvän osakkeensa ja seuran hallituksen vaihtuvan, usein hieman syyllistävän sävyn saattelemana.

Nyt kannattajien keskuudessa puhaltavat uudet tuulet. Share Ilves ry tiedotti tänään syyskokouksessaan, että yhdistys aikoo järjestää joukkorahoituksen Ilves-Hockey Oy:n pääomistajuuden uudelleenjärjestämiseksi.

Mikäli hanke toteutuu, muutkin kuin pelaajat pääsevät tuulettelemaan silkasta helpotuksesta. (Kuva AOP)
Mikäli hanke toteutuu, muutkin kuin pelaajat pääsevät tuulettelemaan silkasta helpotuksesta. (Kuva AOP)

Ketään ei sorsita eikä syyllistetä

Idea on kytenyt jo viime keväästä lähtien. Share Ilveksen mukaan uudelle alulle on otollinen mahdollisuus juuri nyt, kun Ilveksellä on kivenkova valmennus Karri Kiven alaisuudessa, seuran A-juniorit voittivat mestaruuden ja toisaalta Tapparan menestys sekä kaupungin keskustaan suunniteltu monitoimihalli, Tampereen Kansi ja areena -hanke, asettavat omia paineitaan ryhdistäytymiselle.

Edellytyksenä on ennen kaikkea se, että Vincent Manngard on julkisesti kertonut olevansa valmis luopumaan pääomistuksestaan, mikäli oikeanlainen tamperelainen ostaja löytyy.

Joukkorahoituksen tavoitteena on perustaa todennäköisimmin umpitamperelainen, kaikille avoin ja läpinäkyvä säätiö hallinnoimaan Ilveksen jääkiekon edustusjoukkueen taustayhtiötä. Muista liigajoukkueista esimerkiksi Kärppien taustalta löytyy vastaavaa säätiötoimintaa jo tällä hetkellä. Kärppä-säätiö on Oulun Kärpät Oy:n suurin osakkeenomistaja.

Share Ilveksen mukaan säätiön tarkoituksena ei ole päättää Ilves-Hockey Oy:n asioista, vaan nimittää ainoastaan sen hallitus, puuttumatta operatiiviseen toimintaan. Myös muista omistajuusmalleista säätiön lisäksi on keskusteltu.

Hanketta vetävä Share Ilves ry. on ollut toiminnassa vuodesta 2010 lähtien.
Hanketta vetävä Share Ilves ry. on ollut toiminnassa vuodesta 2010 lähtien.

Tavoitteena kerätä kolme miljoonaa

Vaikka Ilves-Hockey Oy:n johdossa kaikki ovat tietoisia hankkeesta, varsinaisista ostoehdoista ei ole vielä tarkkaa sopimusta. Nykyisten omistajien olisi kuitenkin luovuttava vaateistaan ja veloistaan.

Ulostulon jälkeen Share Ilveksen ja muiden osapuolten onkin tarkoitus istua alas, ennen kuin varsinainen kampanja käynnistetään. Tavoitteena on tuolloin kerätä noin kolme miljoonaa euroa, joka kattaa enemmistöosuuden hankkimisen sekä uuden alun tuomat kulut.

Joukkorahoitukseen osallistuvat saavat itselleen panostuksestaan vastiketta, josta tiedotetaan tarkemmin lähempänä kampanjan alkua.

Share Ilves ry

Share Ilves ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on:

  • Toimia tamperelaisen jääkiekkojoukkue Ilveksen kannattajatukiyhdistyksenä.
  • Hankkia omistusta ja päätösvaltaa Ilves-Hockey Oy:stä.
  • Tukea joukkueen ja organisaation toimintaa ja lisätä Ilveksen näkyvyyttä ja kannustusta.
  • Edistää jäsentensä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia Ilveksen toiminnan kehittämiseen.

Kommentoi Facebookissa