Ilves nousi kärkeen – Pekka Virran SaiPa syvemmällä suossa surkean tappion jälkeen

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Tampereen Ilves voitti Ässät lauantaina jatkoajalla 4-3 ja nousi SM-liigan sarjataulukon kärkeen. Pekka Virran valmentama SaiPa puolestaan hävisi Virran ex-seuralle Lukolle tylysti 0-6.

JÄÄKIEKKO Ässät ja Ilves kohtasivat SM-liigassa lauantaina toisensa toisen kerran vuorokauden sisään. Ilves voitti lauantain ottelun lopulta jatkoajalla 4-3.

Ässien sulaminen oli karu. Se johti ottelua jo avauserän jälkeen 3-0.

Ilves nousi voittonsa myötä sarjan kärkeen 69 pisteeseen ohitettuaan sarjataulukossa HIFK:n. HIFK on nyt kahden pisteen päässä Ilveksestä, mutta se on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Ilves.

Lappeenrannan SaiPan tappioputki venyi lauantaina jo neljän ottelun mittaiseksi, kun se kävi häviämässä Raumalla Lukolle tennislukemin 0-6.

SaiPalla ei ollut ottelussa jakoa. Tämän myönsi myös päävalmentaja Pekka Virta.

– No joo. Lukko pelasi tosi hyvin. Ei kahta sanaa. Ei meillä tänään kyllä ollut tässä ottelussa mitään mahdollisuuksia. Ei päästy siihen kuuluisaan flow-tilaan. Tietenkin se vaatisi sen, että se haasteen vaade olisi jossakin suhteessa siihen omaan mahdollisuuteen pärjätä. Tänään se oli ihan liian kova monelle meille joukkueena, Virta sanoi.

Virta on pitänyt pitkin kautta pitkiä puheenvuoroja ja tälläkin kertaa hän otti koko sarjaan ja oman seuransa tilanteeseen laajemmin kantaa.

– En mä haluaisi moittia noita pelaajia. Jouduimme menemään vielä kolmeen ketjuun. Tietysti jokainen saa nähdä tämän omalta kannaltaan, miten haluaa. Mä näen tämän vain omalta kannaltani. Jos tämä on pelityyliasia tai fiilisasia tai pelaajat viestittää seurajohdolle, että näin ei ole hyvä olla, niin silloin pitää jonkun muun reagoida tähän asiaan kuin mun. Mulla on kuitenkin sillä tavalla subjektiivinen näkökulma tähän kaikkeen, Virta mietti.

Oulun Kärpät isännöi lauantaina Mikkelin Jukureita. Jukurit otti ottelusta 4-3-voiton jatkoajalla.

Jukurit on ollut iso mörkö Kärpille jo pitkään, sillä mikkeliläiset ovat vieneet jo neljä peräkkäistä kohtaamista nimiinsä.

– Hyvä lähtö meiltä. Ensimmäinen erä olimme asialla ja 2-0 siihen, Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola aloitti ja jatkoi:

– Kaveri pääsi ylivoimien kautta pelin mukaan. Toinen erä oli oikeastaan aika tasainen. Siinä oli molemmilla paikkansa, mutta kaveri pystyi punnertamaan sen tasoituksen siinä, Mikkola kertasi, mutta avasi sitten sanaisen arkkunsa oikein kunnolla ottelun tuomaritoiminnasta.

Tappara on tällä hetkellä hurjassa iskussa. Lauantaina joukkue kaatoi HPK:n 2-1-lukemin jatkoajalla ja otti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa.

Tapparan syyskausi oli vaikea ja ailahteleva, mutta nyt joukkue jyrää. Tappara nousi lauantain tuloksen myötä jo kolmanneksi sarjassa. Vain sarjan kärkeen noussut Ilves ja toisena oleva HIFK ovat enää sen edellä.

HPK:n nousukiito on ollut myös kovaa Jarno Pikkaraisen alaisuudessa, mutta nyt Kerho on hävinnyt kolmesta viime ottelustaan kaksi. HPK on sarjassa sijalla yhdeksän.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SaiPa hävisi taas – Pekka Virta puhui hölmöilystä

Kommentoi Facebookissa