SaiPa hävisi taas – Pekka Virta puhui hölmöilystä

Pekka Virta toimi SaiPan päävalmentajana 2021-2022. (Kuva Liiga)

TPS voitti SaiPan Turussa 3-1. Kovassa vireessä oleva Ilves pehmitti Tampereella Ässät 5-2.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. TPS katkaisi pitkän tappioputkensa, kun taas Ässien pitkä voittoputki katkesi.

Liiga-kierros alkoi jo kello 16 Turusta. TPS kaatoi päivän ensimmäisessä ottelussa SaiPan Turussa 3-1-lukemin. Ottelun maaleja saatiin odotella aina päätöserään asti ja siinä erässä

SaiPan kausi on ollut vaikea ja päävalmentaja Pekka Virralta on kuultu varsin suoraa tekstiä pitkin kautta. Eikä Virta pettänyt tälläkään kertaa. SaiPa-luotsia harmitti kovin.

– Oltiin aavistuksen alakynnessä koko ilta, mutta annettiin kuitenkin mahdollisuus itsellemme voittaa. Tietenkin, jollei pysty 5–5-pelissä tekemään maalin maalia, niin se vaatii tällainen kamppailu omia onnistumisia jossain kohtaa, Virta mietti.

– Mikä jäi eniten vaivaamaan oli se, että aika paljon pitää itse hölmöillä, että saa hävittyä tuon pelin. Se on nuorille pelaajille iso taakka kantaa tällä hetkellä. Toivotaan, että ihminen oppii noista kokemuksista tulevaisuutta ajatellen. Tuon työmäärän jälkeen kurja tilanne, Virta harmitteli.

Tampereen Ilves jatkoi perjantai-iltana voittojen tiellä SM-liigassa, kun se kaatoi tyhjällä Nokia Areenalla Porin Ässät maalein 5-2.

Ilves on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja se nousi vain pisteen päähän sarjaa johtavasta Helsingin IFK:sta. Ilves on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin HIFK.

Ässien viiden ottelun mittaiseksi paisunut voittoputki puolestaan katkesi. Karri Kiven valmentama joukkue on sarjassa viimeistä edellisenä.

Ohjelmassa perjantaina piti olla alun alkaen myös ottelut SportJukurit ja JYPKärpät, mutta ne siirrettiin Sportin ja JYPin koronakaranteenien vuoksi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK selätti KalPa-peikkonsa – ”Haastavaa on pysyä läsnä tässä tyhjässä hallissa”

Kommentoi Facebookissa