HIFK selätti KalPa-peikkonsa – ”Haastavaa on pysyä läsnä tässä tyhjässä hallissa”

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

HIFK onnistui voittamaan KalPan jatkoajalla 4-3. Edelliset neljä joukkueiden kohtaamista KalPa oli voittanut.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. HIFK kaatoi tyhjässä Helsingin jäähallissa KalPan jatkoajalla 4-3.

HIFK:lla oli allaan neljä peräkkäistä tappiota kuopiolaisia vastaan, mutta nyt sekin kirous murtui.

– Samanlainen peli kuin meillä on ollut muutkin pelit KalPaa vastaan. Kamppailupeli. Tasaista oli. Tiettyjä momemtum-hetkiä molemmilla joukkueilla ja pääsimme tänään hyvään 3-0-johtoon, mutta se ei ollut ehkä ihan koko totuus siitä, mitä se peli oikeasti oli, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen näki.

HIFK:n sairasosasto on tyhjenemässä. Yohann Auvitu palasi jo kehiin ja Joonas Lyytinenkin on jo lähellä paluuta. Se ilahdutti Peltosta.

– Saimme kuitenkin hyviä juttuja tässä pelissä. Yohann Auvitu pelasi ensimmäisen pelinsä pitkään aikaan ja tuli hyvin sisään ja muutama muukin tuli pidemmältä paussilta.

Koronarajoitukset ovat tyhjentäneet taas hallit. Se näkyy ihan kaikessa.

– Haastavaa on pysyä läsnä tässä tyhjässä hallissa Nordiksella. Tämä oli ensimmäinen kokemus itsellekin täällä. Mutta hyvä taisteluvoitto, Peltonen aloitti.

Vaikka tyhjiin katsomoihin on jo totuttu, niin helppo tilanne ei ole. Pelistä häviää paljon tunnetta, kun halli on hiljainen.

– En osaa nyt muuten sanoa kuin ihan mutulla, mutta siinä voi ehkä enemmänkin tulla sellaista ailahtelua. Se on haaste, mutta sen kanssa eletään. Alussa olimme ihan hyvin mukana, mutta ehkä sen huomaakin tässä nyt helpommin, kun se oma penkki hiljenee. Pitää vaan koko ajan pysyä mukana ja kannustaa sitä penkkiä, Peltonen sanoi.

Mutta kannattajia on silti kova ikävä?

– Kyllä, kyllä. Se on tärkeä osa tätä juttua. Nyt tehdään, kuten täytyy tehdä ja uskotaan siihen, että pääsemme vielä yhdessä meidän kannattajien kanssa näihin karkeloihin, Peltonen toivoi.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: SM-liigan vuosi käyntiin maalisirkuksella – Pekka Virta laukoi suoraa tekstiä

Kommentoi Facebookissa