SM-liigan vuosi käyntiin maalisirkuksella – Pekka Virta laukoi suoraa tekstiä

Pekka Virta toimi SaiPan päävalmentajana 2021-2022. (Kuva Liiga)

Ilves kukisti kärkipelissä Kärpät maalein 6-5. Pekka Virran SaiPan tuska jatkui joukkueen hävittyä HPK:lle maalein 3-6.

JÄÄKIEKKO Kärpät ja Ilves järjestivät Liigan keskiviikon kärkiottelussa huiman 11 maalin ilotulituksen Oulussa. Sarjassa toiseksi HIFK:n kantaan noussut Ilves kesti isäntien rajun kirin ja vei pisteet mennessään Tampereelle 6-5 -numeroin.

– Kovavauhtinen peli. Vastustaja oli ahne maalipaikoissa, Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola kiteytti kupletin juonen ottelun lehdistötilaisuudessa.

Kärppien puolustuspeli jätti toivomisen varaa.

– Sattui ja tapahtui – ja heilahti omissa. Vastustaja rankoi aika rajusti, Mikkola korosti.

Mikkola näki toki myös paljon hyvää omiensa esityksessä. Usko ei hiipunut missään vaiheessa, vaikka Ilves kävikin jo 4-1 -johdossa.

– Tultiin maalin päähän ilman maalivahtia ja tasoituskin oli lähellä. Sitkeyttä, mutta liikaa sattumia tuossa pelissä.

HIFK johtaa sarjaa 65 pistettä plakkarissaan. Ilves nousi kahden pisteen päähän kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Kärpät on kolmantena viisi pistettä HIFK:ta jäljessä. Kärpillä on yksi ottelu IFK:ta enemmän pelattuna.

SaiPa sai kuulla vuoden 2022 ensimmäisen Liiga-ottelun jälkeen melkoisen ripityksen päävalmentajaltaan Pekka Virralta. Virta ei nähnyt omiensa otteissa käytännössä mitään hyvää HPK:lle Lappeenrannassa kärsityn 3-6 -kotitappion jälkeen.

– No joo, onnittelut HPK:lle. Tiivis, kurinalainen ja iski aika tylysti paikoista maalit. Joskin ottamatta mitään pois heiltä, niin kyllä on luokattoman helppoa tehdä toi maali tuonne SaiPan verkkoon tällä hetkellä, Virta aloitti ripityksensä ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Tappaa sen koko pelin momentumin joka kerta, Virta jatkoi.

Virta latasi sen jälkeen yhä tylympää tekstiä omiensa nykyilmeestä.

– En rupea luettelemaan nyt yksinkertaisia virheitä, tai puhu molaripelistä tai muusta enempää. Liian usein vain käy niin, että sen sijaan että pelaisi huonosti, niin tulee se tila, että pelaa niin surkeasti että häviää sen pelin ihan 100-0. Se on todella rankkaa seurata tätä ja elää mukana, koska mä näen sen pyrkimyksen kuitenkin ja mä näen siellä paljon hyviäkin asioita. Mutta sitten kun on tällaiset tulokset, niin ei tässä kehtaa paljon ihmeempiä selitellä, Virta päätti.

SaiPa on sarjassa sijalla 13. Sarjajumbo JYP on kaksi pistettä perässä.

Teksti Kari Aho

Lue myös: Roman Rotenberg teki kovan ratkaisun – moinen ihmetyttää Venäjälläkin

Kommentoi Facebookissa