Poliisi tutkii tapon yritystä metroaseman välikohtauksessa – ”Epäilty oli ottanut esiin aseen ja tähdännyt”

Asetta kantanut 27-vuotias mies vangittiin epäiltynä todennäköisin syin tapon yrityksestä. (Kuvituskuva Fotolia)

Helsingin poliisi on edistynyt Sörnäisten metroaseman välikohtauksen tutkinnassa.

TAPON YRITYS Poliisi sai iltapäivällä 1. tammikuuta ilmoituksen, jonka mukaan kolme henkilöä käyttäytyi uhkaavasti Sörnäisten metroasemalla. Henkilöt häiriköivät lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia laiturialueella.

Yhdellä miehistä oli hallussaan ampuma-ase. Poliisi epäilee, että hänen tavoitteenaan oli ampua yhtä järjestyksenvalvojista. Asianomistaja on 20-vuotias mies.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan epäilty oli vastustanut laiturialueelta poistamista ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Järjestyksenvalvoja oli käyttänyt häneen kaasusumutetta. Tämän seurauksena epäilty oli ottanut esiin aseen ja tähdännyt sillä asianomistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Yhtäkään laukausta ei lopulta ammuttu. Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty ei mahdollisesti saanut asetta toimimaan. Lopulta paikalla olleet saivat aseen pois epäillyltä. Yksi järjestyksenvalvoja loukkaantui tilanteessa lievästi.

Epäilty ja kaksi muuta miestä otettiin kiinni paikan päältä. Kaksi muuta henkilöä vapautettiin myöhemmin. Asetta kantanut 27-vuotias mies vangittiin keskiviikkona 5. tammikuuta epäiltynä todennäköisin syin tapon yrityksestä. Häntä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Käräjäoikeus on aiemmin tuominnut epäillyn pahoinpitelystä niin sanotussa Pikku-Huopalahden välikohtauksessa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös: Kolme miestä uhkaili metroaseman lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia – yhdellä miehistä oli ampuma-ase

Kommentoi Facebookissa