Suomen menestys mäkiviikolla – Turkin ykkösmäkikotka päihitettiin täpärästi

Eetu Nousiainen leiskauttaa siivua Bischofshofenissa. (Kuva AOP)

Niko Kytösaho oli parhaana suomalaisena Keski-Euroopan mäkiviikolla 43:s. Turkin Fatih Arda Ipcioglu oli 44:s.

MÄKIHYPPY Keski-Euroopan mäkiviikko päättyi torstaina Bischofshofenissa. Samassa mäessä oltiin hypätty myös keskiviikkona, koska tiistaina Innsbruckissa mäkeen ei päästy liian vaarallisten tuuliolojen takia.

Päätöskilpailun voiton vei Itävallan Daniel Huber. Mäkiviikon kokonaiskisan voiton vei Japanin Ryoyu Kobayashi, joka sijoittui päätöskilpailussa viidenneksi.

Kobayashi voitti mäkiviikon nyt toisen kerran. Hänen aiempi voittonsa oli vuodelta 2019. Mäkiviikon voittojen määrässä Kobayashi ylsi tasoihin itsensä Matti Nykäsen kanssa.

Mäkiviikon tuloslistoja katsellessa Nykästä tulee ikävä. Tämän vuoden mäkiviikolla paras suomalainen oli Niko Kytösaho, jonka sijoitus kokonaiskisassa oli 43:s. Antti Aalto oli 59:s ja Eetu Nousiainen 63:s.

Turkin paras hyppääjä sentään hävisi Suomen parhaalle hyppääjälle. Turkkilainen Fatih Arda Ipcioglu oli kokonaistuloksissa 44:s.

Bischofshofenissa torstain kisassa Kytösaho oli 38:s. Nousiaisen sijoitus oli 48:s.

– Pikkaisen ehkä puristi kisassa. Hyppy oli pirun myöhässä ja jouduin purkamaan ponnistuksen loppuvaiheen aivan väärin päin. Ihan hyvä fiilis jäi tästä päivästä, muuten mäkiviikko oli aika hankala. Hyvät hypyt ovat olleet kuitenkin aika lähellä, täytyy vaan malttaa keskittyä omaan hommaan, Nousiainen sanoi Hiihtoliiton tiedotteen mukaan.

Puheet suomalaisen mäkihypyn noususta voidaan unohtaa. Antti Aalto on selkeästi taantunut ja Niko Kytösaholla on ollut isoja vaikeuksia saada hyppyään onnistumaan kilpailutilanteessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Roman Rotenberg teki kovan ratkaisun – moinen ihmetyttää Venäjälläkin

Kommentoi Facebookissa