Ilves vaihtoi valmentajaa – ajautui voittokierteestä tappioputkeen

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Antti Pennasen valmentama Ilves koki kolmannen perättäisen tappionsa. Ilveksen tavoin tänä syksynä valmentajaa vaihtanut SaiPa voitti tupsukorva maalein 6-4.

JÄÄKIEKKO Ilves kohautti aiemmin tällä Liiga-kaudella, kun se antoi potkut päävalmentajalleen Jouko Myrrälle. Myrrä sai lähteä, vaikka Ilves johti siinä vaiheessa sarjaa.

Tilalle tuli Antti Pennanen, jonka alku ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Ilves on hävinnyt kolme ottelua putkeen ja on nyt pudonnut jo viidenneksi.

Lauantaina SaiPa kaatoi Ilveksen 6-4.

– Mitä tuosta sanoisi. Aika erikoinen ottelu. Molemmat joukkueet olivat aika tehokkaita suhteessa paikkoihin, Pennanen aloitti lehdistötilaisuudessa.

– Saimme suht hyvän startin, mutta sitten SaiPa teki todella tehokkaasti paikoista maaleja. Ansaitusti tosin, Pennanen jatkoi.

SaiPa johti ottelua parhaimmillaan jo 5-0, mutta Ilves nousi vielä kahden maalin päähän.

– Saatiin ihan hyvä kiri aikaiseksi, mutta ei ihan ehditty tasoihin. Haluan kiittää pelaajia. Kyllä he loppuun asti yrittivät, Pennanen kiitteli.

HIFK:n käsittämätön tuska sai jatkoa lauantaina. Pelicans kaatoi helsinkiläiset 1-0.

Ottelun ainoa maali syntyi toisessa erässä. Pelicans sai rangaistuslaukauksen ja sen toimitti komealla rystynostolla sisään Otto Kivenmäki.

HIFK:n vieraspelaaminen on ollut surkeaa. Se ei ole vieläkään voittanut vieraissa kertaakaan ja kerännyt vierasotteluista vain kaksi pistettä.

Porin Ässät sai karun 2-6-selkäsaunan kärkijoukkue Rauman Lukolta perjantaina, mutta lauantaina se venyi jo parempaan taisteluun. Lopputulos ei silti muuttunut, vaan Lukko tälläkin kertaa parempi. Nyt voitto irtosi Lukolle 3-2-lukemin jatkoajalla.

Suomen mestaruutta puolustavan Tapparan kone on välillä yskinyt tänä syksynä, mutta nyt joukkue jyrää jo vakuuttavassa voittoputkessa. Tappara venytti lauantaina voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi vieraissa KooKoon 3-1.

Hämeenlinnassa HPK ja Kärpät kohtasivat toisen kerran vuorokauden sisään. Perjantaina Kärpät voitti jatkoajalla, mutta nyt HPK otti tyylipuhtaan 3-0-voiton.

Vaasassa Sport pääsi iskemään Jukureiden vaikeuksille jatkoa. Sport voitti 4-1.

Jukurit on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden ja on viimeistä edellisenä SM-liigassa. Sport on sijalla 12.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Sarjakärki Lukko murjoi Ässät Satakunnan derbyssä

Kommentoi Facebookissa