Sarjakärki Lukko murjoi Ässät Satakunnan derbyssä

Kuva Fotolia

Lukko pehmitti Ässät maalein 6-2 ja vahvisti sarjajohtoaan.

JÄÄKIEKKO Rauman Lukko jyrää vakuuttavasti SM-liigan kärjessä. Perjantaina se murjoi Porin Ässät Satakunnan paikallispelissä 6-2.

Lukon murhaavat minuutit jo avauserässä olivat Ässille liikaa ja Lukko karkasi siinä jo kolmen maalin johtoon. Siitä Ässät ei enää noussut.

Tunnelmaa se ei latistanut. Se pysyi korkealla koko illan yli 6000 katsojan ansiosta.

– Ihan ensimmäiseksi pitää kiittää yleisöä ja molempien joukkueiden faneja. Oli upea tunnelma tässä kiekkopelissä, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

– Mitä peliin tulee, niin ensimmäinen erä oli meiltä hyvärytminen. Oltiin oikealla asialla ja saatiin vielä tulostakin. Toinen eräkin oli ihan OK, vaikka näissä hegemoniaotteluissa kotiyleisö piiskaa kyllä kotijoukkueen peliin mukaan. Siitä en oikein tykännyt, että otimme typeriä jäähyjä ja samat jätkät joutuivat pelaamaan siellä. Ehkä meni yliyrittämisen piikkiin tai huolimattomuuteen, mutta se on ainakin asia, mitä pitää huomiselle parantaa, Virtanen analysoi.

HIFK:n kausi on sujunut mollivoittoisesti seuran ollessa sarjataulukossa sijalla 12. Perjantaina JYP kaatoi HIFK:n 2-1-lukemin jatkoajalla. Jatkoaikaratkaisun naulasi Robert Rooba.

HIFK:n saldo vieraista on surkea. Seitsemästä ottelusta yhtä monta tappiota ja vain kaksi sarjapistettä.

HIFK:n kannattaja Jyri Sulander kertoi myöhemmin Twitterissä, että hän on nähnyt tällä kaudella neljä ottelua paikan päältä, joista HIFK ei ole hävinnyt yhtään.

Tähän myös HIFK päätti tarttua sosiaalisessa mediassa ja kyseli Sulanderia huomiseen vierasotteluun Pelicansia vastaan.

– Mitä sulla on huomenna? Pääsetkö Lahteen? HIFK tiedusteli.

HPK ehti karata kotiottelussaan Kärppiä vastaan jo 3-1-johtoon, mutta Kärpät esitti hienon nousun ja voitti lopulta maalein 4-3 jatkoajalla.

Kärpät on hävinnyt viidestä edellisestä ottelusta vain yhden ja on toisena sarjassa. HPK on hävinnyt jo viisi ottelua putkeen ja on sijalla yhdeksän.

KalPa oli ollut voittamaton tähän saakka kotonaan SM-liigassa, mutta perjantaina sen kotitaika murtui. Tappara otti 3-0-voiton Kuopiosta.

Tappara on voittanut nyt neljä ottelua putkeen. KalPa on puolestaan hävinnyt kaksi kertaa putkeen.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Naisleijonien toimintakulttuuri tarvitsee perusteellisen remontin

Kommentoi Facebookissa