Isä vei lapsensa Meksikoon – miehelle luettiin syyte lapsikaappauksesta

Sittemmin pojan huoltajuus on oikeudessa määrätty yksin äidille. (Kuvituskuva Fotolia)

Isä palautti pojan Suomeen lähes kaksi kuukautta kestäneen Meksikon vierailun jälkeen.

LAPSIKAAPPAUS Ulkomaalaistaustaiselle miehelle on luettu Tampereella syyte lapsikaappauksesta. Syytteen mukaan isä kaappasi lapsen Meksikoon. Syyttäjä vaatii isälle ehdollista vankeusrangaistusta.

Tekoaikaan 12-vuotias poika oli isänsä ja äitinsä yhteishuoltajuudessa. Marraskuussa 2021 isä kuitenkin vei lapsen Meksikoon ja palautti Suomeen vajaat kaksi kuukautta myöhemmin tammikuussa 2022.

Äiti sai koulun kautta ja sukulaisilta vihiä isän aikeista viedä lapsi Meksikoon. Isä oli kysellyt koulusta, saisiko poika vapautusta opetuksesta. Poliisi myönsi 12-vuotiaalle pojalle passin, vaikka toimenpiteeseen ei ollut äidin suostumusta.

Poika on syntynyt Meksikossa, mutta hänen asuinmaansa on Suomi. Isä palautti pojan Suomeen lähes kaksi kuukautta kestäneen Meksikon vierailun jälkeen. Sittemmin pojan huoltajuus on oikeudessa määrätty yksin äidille. Isällä on oikeus tavata lasta valvotuissa olosuhteissa.

Syyttäjä vaatii pojan isälle lapsikaappauksesta ehdollista vankeusrangaistusta. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion myöhemmin.

Lue myös: Kaapattu lapsi ja kaappaaja ovat poliisin hallussa – etsityt löytyivät ulkomailta

Kommentoi Facebookissa