Italialle kaikkien aikojen MM-katastrofi – ”Tätä on vaikea selittää”

Pohjois-Makedonia pudotti Italian jalkapallon MM-kisoista. (Kuva AOP)

Pohjois-Makedonia voitti jalkapallon MM-jatkokarsinnassa Italian 1-0. Italia putosi MM-kisoista.

JALKAPALLO Italia voitti viime kesänä jalkapallon EM-kultaa, mutta nyt Italiassa vallitsee maansuru. Pohjois-Makedonia voitti Italian MM-jatkokarsinnassa sensaatiomaisesti 1-0 ja eteni Portugalia vastaan pelattavaan karsintojen finaaliin.

Katastrofaalinen on termi, jota on toistettu Italiassa ottelun jälkeen. Moni jalkapallofani hämmästelee, miten moinen tappio oli edes mahdollinen.

Italia dominoi ottelua täydellisesti, mutta jalkapallossahan maalit ratkaisevat, kuten selostajalegenda Bror-Erik Wallenius useasti on todennut. Aleksandar Trajkovski maalasi Pohjois-Makedonian jatkoon tekemällä voittomaalin toisen jakson lisäajalla.

– Tätä on vaikea ymmärtää. Dominoimme ottelua ja meidän olisi pitänyt voittaa. Tätä on niin vaikea selittää. Se oli painajainen, kommentoi Italian keskikenttäpelaaja Marco Verratti RAI Sportille.

Italian päävalmentaja Roberto Mancini oli viime kesänä kansallissankari. Torstaina hän toimi päävalmentajana yhdessä Italian jalkapallohistorian häpeällisimmistä tappioista.

– EM-voitto viime heinäkuussa oli parasta, mitä olen kokenut ammatillisesti. Tämä on jättimäinen pettymys, Mancini sanoi UEFA:n verkkosivujen mukaan.

Italia on siis hallitseva Euroopan mestari. Se ei hävinnyt EM-kisoissa viime kesänä yhtään ottelua. Mutta nyt Italia on MM-kisoista ulkona jo toista kertaa peräkkäin.

– Tätä on vaikea selittää. Vaikka pelasimme hyvän ottelun, emme pystyneet tekemään maalia, Italian veteraanitoppari Giorgio Chiellini sanoi.

Portugali voitti Turkin 3-1 ja kohtaa MM-kisapaikan ratkaisevassa ottelussa Pohjois-Makedonian. Portugali tietenkin on ottelun merkittävä voittajasuosikki.

Myös Wales meni jatkoon voitettuaan Itävallan 2-1. Walesin vastustaja selviää vasta kesällä, sillä Ukrainan ja Slovakian ottelu siirrettiin sodan takia.

Ruotsi meni jatkoon voitettuaan Tshekin jatkoajalla 1-0 Robin Quaisonin 110. minuutin tekemällä maalilla. Ruotsi kohtaa jatkokarsinnassa Puolan, joka sai automaattisen jatkopaikan, kun Venäjä Ukrainan sodan takia suljettiin kansainvälisestä jalkapallosta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Markku Kanerva jatkaa Huuhkajissa vielä pari vuotta

Kommentoi Facebookissa