Markku Kanerva jatkaa Huuhkajissa vielä pari vuotta

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Markku Kanerva jatkaa Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana vuoteen 2024.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa tutussa komennossa. Keskiviikkona vahvistettiin, että Markku Kanerva on tehnyt päävalmentajapestistä vuoteen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen.

Sopimuksen myötä Kanerva valmentaa Huuhkajia tänä vuonna pelattavan Kansojen liigan jälkeen myös ensi vuonna pelattavissa EM-karsinnoissa. Sopimus kattaa myös 2024 EM-lopputurnauksen, jos Suomi kisapaikan saavuttaa.

– Tunnelmat ovat hyvät jatkosopimuksesta ja kiitän Palloliittoa luottamuksesta. Ilmeisesti tässä on joitain asioita tehty oikein, että sain tämän jatkosopimuksen. Innolla lähden toteuttamaan seuraavia projekteja, joita tässä on lähivuosina edessä, Kanerva totesi.

Kanervan nykyinen pesti A-maajoukkueessa alkoi 2017. Hän luotsasi Suomen historiallisesti 2020 EM-kisoihin. Koronan takia EM-turnaus pelattiin vasta 2021.

– Kanerva on osoittanut kykynsä pelin kehittäjänä ja tuloksen tekijänä. Halusimme luoda hänelle työrauhan rakentaa joukkuetta, jonka iso tavoite on asetettu seuraaviin EM-kisoihin. Se matka käynnistyy nyt, kommentoi Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

Huuhkajat palaa tositoimiin ensi viikolla Espanjan Murciassa. Siellä Suomi kohtaa harjoitusotteluissa lauantaina 26.3. Islannin ja tiistaina 29.3. Slovakian.

Kansojen liiga alkaa kesäkuussa. Suomen vastustajat ovat siellä Romania, Montenegro ja Bosnia-Hertsegovina. Lohkovoitto toisi paikan EM-jatkokarsintoihin.

Murcian leirille Kanerva on valinnut kolme ensikertalaista. Nämä pelaajat ovat Keskuspuolustaja Richard Jensen (Roda JC), laitapuolustaja Miska Ylitolva (HJK) sekä keskikenttäpelaaja Lucas Lingman (Helsingborgs IF).

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäjän jalkapallosta kova kannanotto Ukrainan sotaa vastaan

Kommentoi Facebookissa