Itävalta romahti – Leijonat kohtaa puolivälierissä Ruotsin

Jukka Jalonen ohjeistaa Leijonia MM-kisoissa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Britannia voitti Itävallan 4-2. Tämä merkitsi, että Ruotsi ja Suomi kohtaavat jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa.

JÄÄKIEKKO Leijonien paikka jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä varmistui jo ennen tiistai-illan Sveitsi-ottelua. Siitä vastasi Itävalta, joka hävisi Britannialle maalein 2-4.

Voitolla briteistä Itävalta olisi ollut erittäin lähellä puolivälieräpaikkaa, joskin se olisi edellyttänyt Sveitsin voittoa Suomesta varsinaisella peliajalla. Britanniaa vastaan Itävalta kuitenkin romahti.

– Raskasta on. Meillä oli kaikki käsissämme ja mahdollisuudet voittaa tämä peli ja toivoa sitten apua Sveitsiltä. Oli mahdollisuus puolivälieriin, joten raskasta on nyt, kommentoi Itävallan pelaaja Benjamin Baumgartner.

Itävalta voitti MM-kisoissa Suomen ja pakotti Kanadan jatkoajalle noustuaan 1-6 -tappioasemasta. Baumgartner ei hakenut siitä heti lohtua.

– Nyt tuntuu enemmän negatiiviselta. Kestää muutamia tunteja ennen kuin voi käsitellä, mitä tunteita kävimme täällä läpi ja mitä teimme maamme hyväksi. Mutta nyt on raskasta.

Oliko Itävallalla Britannia-ottelussa liikaa paineita?

– Ei ollut paineita. Emme vain saaneet taistelumoodia päälle. Energiataso oli alhaalla toisessa erässä emmekä taistelleet riittävästi, vastasi Baumgartner painekysymykseen.

Itävalta hävisi MM-kisoissa myös Tanskalle. Baumgartneria ottaa päähän, ettei Itävalta pystynyt saamaan vahvuuksiaan irti otteluissa niin sanotusti helpompia vastustajia vastaan.

– En tiedä. Ehkä olimme liiankin varmoja voitosta. Hyviä vastustajia vastaan olemme hyviä, mutta jos pelataan vastustajaa vastaan, josta meiltä odotetaan voittoa, en tiedä, onko pelisysteemimme kateissa tai motivaatio. En tiedä motivaatiosta, mutta on vaikeaa, kun pitäisi mennä johtoon.

Leijonat pelaa torstaina Ostravassa puolivälieräottelun Ruotsia vastaan. Ottelun alkamisaika ilmoitetaan myöhemmin.

Teksti Otto Palojärvi, Praha

Lue myös: HJK taipui sekoilujensa keskellä koviin ratkaisuihin

Kommentoi Facebookissa