HJK taipui sekoilujensa keskellä koviin ratkaisuihin

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Surkeasti kautensa aloittanut HJK antoi kenkää valmentajalleen ja urheilutoimenjohtajalleen.

JALKAPALLO HJK vahvisti maanantaina erottaneensa tehtävistään urheilujohtajansa Vesa Mäen ja apuvalmentajansa Ferran Sibilan. Uutinen ei tullut yllätyksenä.

HJK oli aloittanut kautensa surkeasti. Kahdeksasta ottelustaan se oli voittanut vain kolme.

Mäen vastuulla oli paljon. Hän pestasi Sibilan päävalmentajaksi, vaikka Sibilalla ei ollut tehtävään vaadittavaa lisenssiä. Nimellisesti HJK:n päävalmentajana joutuikin toimimaan Ossi Virta.

Eeppinen sekoilu sai jatkua monta viikkoa. Nyt HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti jakeli potkujaan säilyttääkseen oman uskottavuutensa, joka on saanut pahoja kolhuja.

HJK:n päävalmentajaksi palaa Toni Korkeakunnas, joka viime kaudella korvasi kesken kauden Toni Koskelan. Korkeakunnas vei HJK:n Suomen mestaruuteen sekä Konferenssiliigaan, mutta tämä ei riittänyt Riihilahdelle.

Korkeakunnas valmentaa HJK:ta jo keskiviikkona. Silloin HJK kohtaa Helsingin paikallisottelussa Oulunkylän Gnistanin.

HJK:n tiedotteessa kovia ratkaisuja perusteltiin seuraavasti:

– Analyysimme korosti sitä, miltä pelimme myös näytti: Joukkueen pelaamisessa on ollut liian isoja fundamentaalisia ongelmia puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Totesimme myös, että alkukauden tulosten myötä joukkue tarvitsee valmennukseen nyt selkeyttä ja johtajuutta. Siksi päätimme seurassa, että ainoaksi vaihtoehdoksi jäi palkata uusi päävalmentaja. Löysimme hyviä kandidaatteja, joista päädyimme parhaana vaihtoehtona Tokeen, HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti toteaa.

HJK lähti tälle kaudelle hakemaan uudella valmennuksella seuraavaa pelillistä askelta.

– Seura halusi rohkeasti yrittää ottaa uuden askeleen. Rohkeutta on myös todeta, että tällä kertaa päätös oli väärä. Nyt on aika antaa kaikki tuki Tokelle ja keskittyä tähän hetkeen, jotta saavutamme tavoitteemme myös tällä kaudella.

Riihilahti ja Korkeakunnas keskustelivat sunnuntaina pitkään.

– Tokella oli erittäin vakuuttava analyysi siitä, mitä pelillisiä muutoksia tähän tilanteeseen tarvitaan. Lisäksi hänellä on erinomainen kokemus ja tuntemus pelaajista ja siitä, miten joukkueesta saadaan paras mahdollinen irti. Saimme pöydälle muitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta lopulta valinta oli selkeä, Riihilahti kertoo.

Uutta urheilujohtajaa seura kartoittaa rauhassa.

– Haluan kiittää Akia, (puheenjohtaja) Olli-Pekka Lyytikäistä ja koko HJK:ta saamastani mahdollisuudesta. Tietysti olen harmissani ja pahoillani, etten onnistunut tehtävässäni niin kuin olisi pitänyt. Parhaani yritin, ja tällä kertaa se ei riittänyt. Toivon sydämestäni, että uusilla tekijöillä joukkueen kurssi kääntyy ja HJK nähdään taas sarjataulukossa siellä, minne se kuuluu, Vesa Mäki toteaa.

Ferran Sibila sanoo ymmärtävänsä HJK:n tekemän päätöksen.

– Sain työskennellä seurassa, jonka vaatimustaso on korkea. HJK:n pitää voittaa Suomen mestaruus, emmekä ole nyt sarjakärjessä. Toivon todella, että joukkue ja seura saavuttavat tavoitteensa. Olen harmissani, että aiheutin seuralle harmia puuttuvan UEFA Pro -lisenssin vuoksi. Vaikka aikani täällä jäi lyhyeksi, olen oppinut rakastamaan HJK:ta ja täällä työskenteleviä ihmisiä – kiitos kaikille siitä.

Lue myös: Itävalta huokuu itseluottamusta – Leijonia uhkaa todella karu kohtalo

Kommentoi Facebookissa