Itävalta huokuu itseluottamusta – Leijonia uhkaa todella karu kohtalo

Itävalta juhlii voittoa MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Itävallan NHL-hyökkääjä Marco Rossi on aivan innoissaan maansa jääkiekkomenestyksestä. Itävalta voikin tiistaina tiputtaa Suomen jatkopeleistä.

JÄÄKIEKKO Itävalta uhkaa tehdä jääkiekon MM-kisoissa melkoisen sensaation. Sillä on mahdollisuus edetä puolivälieriin ja lähettää Leijonat kotimatkalle jo tiistaina.

Sunnuntaina Itävalta voitti Norjan 4-1. Itävallan paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Norja purki turhautumistaan rumiin otteisiin.

– Ensimmäisessä erässä olimme ahkeria. Tiesimme, että paikkoja tulisi. Toisessa erässä paransimme tasoamme ja käytimme momentumin hyödyksemme. Kolmannessa erässä Norja painoi päälle, mutta pelasimme fiksusti ja teimme kovasti töitä. Teimme pelin Norjalle hyvin vaikeaksi, kommentoi Minnesota Wildissa seuratasolla pelaava Itävallan NHL-hyökkääjä Marco Rossi.

Paikan päällä Prahassa oli tuhansia itävaltalaisfaneja. Lähes täydellä areenalla tunnelma oli kuin merkittävässä jalkapallo-ottelussa.

– Tämä oli uskomatonta. Tuntui kuin olisi pelannut Amerikassa. Niin paljon itävaltalaisfaneja oli kannustamassa. Olemme hyvin kiitollisia kannustuksesta, hehkutti Rossi.

Rossin mukaan nälkä onkin kasvanut syödessä. Nyt Itävallalla on siis sauma tiputtaa Leijonat puolivälieristä.

– Uskomatonta kyllä. Ensimmäinen tavoitteemme oli sarjapaikan varmistaminen. Kun se oli selvää, katsottiin, mitä muuta voisi saavuttaa. Tietysti toivomme, että Suomi häviää, jolloin jatkopaikkamme olisi mahdollinen.

Itävalta aloitti kisat häviämällä Tanskalle. Silloin harva olisi uskonut, että Itävalta nousisi taistelemaan jatkopaikasta.

– Ensimmäinen peli ei mennyt hyvin. Päätimme, että pystymme parempaan ja joukkue on vain parantanut peli peliltä.

Kanadaa vastaan Itävalta nousi tasoihin 1-6 -tappioasemasta ja hävisi jatkoajalla 6-7. Suomen Itävalta voitti viimeisen sekunnin maalilla 3-2.

– Kanada-ottelu oli uskomaton. Sen jälkeen uskoimme, että voisimme voittaa Suomen. Ja voitimme vielä viimeisellä sekunnilla. Se oli hyvin hauskaa. Näytimme, että kannattaa pelata loppuun asti, Rossi hehkutti.

– Kanada oli kieltämättä hauska pakottaa jatkoajalle. Olen hyvin ylpeä siitä, Rossi jatkoi.

Itävallan jääkiekko on totisesti saanut MM-kisoista piristysruiskeen. Rossi toivookin, että lajin suosio kasvaisi Itävallassa nykyisestä noin 8000 harrastajasta.

– Toivottavasti tämä tuo lisää katsojia Itävallan jääkiekkoon. Ja että enemmän lapsia rupeaisi harrastamaan jääkiekkoa. Onhan tämä supermainos jääkiekolle Itävallassa. Olemme tästä hyvin ylpeitä. Mutta haluamme täältä vielä lisää.

Jos Itävalta tiistaina voittaa Britannian varsinaisella peliajalla ja Suomi häviää Sveitsille varsinaisella peliajalla, tiputtaa Itävalta Suomen jatkosta. Rossi muistuttaa, ettei Britanniaa tule aliarvioida.

– Heillä on paljon panosta, koska heillä on tavoitteena sarjapaikkansa säilyttäminen. Meidän on pelattava paremmin. Keskitymme vain siihen peliin, koska emme voi vaikuttaa Suomen pelaamiseen.

Haastattelu Otto Palojärvi, Praha

Lue myös: Leijonien hyvä ote ei riittänyt Kanadaa vastaan – katastrofi uhkaa

Kommentoi Facebookissa