Itsenäisyyspäivää vietetään uudella tavalla – ensivalssin Presidentinlinnassa esittävät Suomen kansallisbaletin tanssijat

Tunnelmaa itsenäisyyspäivän iltaan Presidentinlinnassa luo suomalainen esittävä taide musiikista tanssiin ja teatteritaiteeseen.

Tunnelmaa itsenäisyyspäivän iltaan Presidentinlinnassa luo suomalainen esittävä taide musiikista tanssiin ja teatteritaiteeseen. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Illan aikana seurataan myös, miten itsenäisyyttä juhlistetaan eri puolilla Suomea.

ITSENÄISYYSPÄIVÄ Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna uudella tavalla. Perinteisen juhlavastaanoton sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä.

– Itsenäisyyttä juhlitaan Presidentinlinnassa toisella tavalla kuin aikaisemmin. Poikkeuksellisissa oloissa voimme välittää tunnelmaa, jota kuvaisin sanoilla ”katsotaan Suomea silmiin”. Kokea kansakunnan ainutlaatuinen menestystarina ja tunnistaa ne vahvuudet, joilla kaikki vaikeudet on voitettu ja tullaan voittamaan, presidentti Niinistö sanoo.

Illan aikana seurataan tunnelmia Presidentinlinnasta ja nähdään, miten itsenäisyyspäivää vietetään eri puolilla Suomea. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivänä kunnioitetaan veteraaneja ja lottia. Presidenttipari tapaa heitä itsenäisyyspäivän alla kahvihetken merkeissä sekä etäyhteyksin.

Tunnelmaa itsenäisyyspäivän iltaan luo suomalainen esittävä taide musiikista tanssiin ja teatteritaiteeseen. Presidentinlinnassa esiintyvät muun muassa Aarne Pelkonen, Diandra, Ylioppilaskunnan Laulajat, Kaartin soittokunta, kanteletaiteilija Ida Elina sekä näyttelijät Seela Sella ja Esko Salminen. Illan ensivalssin esittävät Suomen kansallisbaletin tanssijat.

Illan aikana seurataan myös, miten itsenäisyyttä juhlistetaan eri puolilla Suomea. Samalla käydään tutustumassa yhteiskunnan eri aloihin. Aluelähetysten aiheet käsittelevät muun muassa hyvinvointiyhteiskuntaa, työtä- ja yrittäjyyttä, vapaaehtoistyötä sekä Suomen luontoa ja saamelaisuutta. Lisäksi kuullaan lasten ja nuorten sekä varusmiesten ajatuksia.

Juhlan yhteistyökumppanina on Yle, joka näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana sunnuntaina 6. joulukuuta kello 19.30–22 Yle TV 1 -kanavalla. Myös katsojilla on mahdollisuus lähettää oma tervehdyksensä illan lähetykseen. Ohjelman juontavat Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen. Lähetys on kaksikielinen.

Lue myös: Linnan juhlia ei vietetä tänä itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnassa – ”Ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä”

Kommentoi Facebookissa