Linnan juhlia ei vietetä tänä itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnassa – ”Ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä”

Juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista.

Juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista. (Kuva Fotolia)

Presidenttipari kutsuu kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä.

LINNAN JUHLAT Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa, että tänä vuonna ei järjestetä perinteistä itsenäisyyspäivän vastaanottoa Presidentinlinnassa. Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna uudella tavalla.

Perinteisen kutsuvierastilaisuuden sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä.

– Juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista. Mutta myös kodeissa vietetään itsenäisyyspäivää, miljoonat television ääressä. Vaikka tänä vuonna emme kokoonnu perinteisellä tavalla Presidentinlinnaan, ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä. Juhlimme Suomea ja itsenäisyyttämme kaikkien suomalaisten kanssa yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta, presidentti Niinistö sanoo.

Tilaisuuden yhteistyökumppanina on Yle, joka näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana lähetyksenä Yle TV 1:llä. Illan aikana nähdään suomalaista esittävää taidetta sekä koosteita itsenäisyyspäivän vastaanottojen tunnelmista aiemmilta vuosikymmeniltä.

Presidentinlinnan lisäksi lähetyksessä vieraillaan eri puolilla Suomea ja seurataan miten eri tavoin suomalaiset viettävät itsenäisyyspäivää. Katsojilla on mahdollisuus lähettää oma tervehdyksensä illan lähetykseen.

Lue myös: Presidentinlinnaan voi tutustua virtuaalisesti verkossa – nähtävissä saleja, taideteoksia, kalusteita ja historiaa

Kommentoi Facebookissa