Jääkiekon MM-kisat jälleen Tampereella – odotetaan taloudellista voittoa

Leijonat juhlii. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Suomessa pelattu vuoden 2022 MM-jääkiekko tuotti peräti 14 miljoonan euron edestä voittoa. Tänä vuonna ei odoteta aivan yhtä suurta voittopottia.

JÄÄKIEKKO Ukrainan sodan myötä jääkiekon MM-turnausta ei pelata tulevana keväänä Venäjällä Pietarissa. Lyhyellä varoitusajalla korvaaviksi järjestäjiksi saatiin Tampere ja Riika.

MM-jääkiekkoa pelataan Suomessa siis toisena vuotena peräkkäin. Viime vuonna MM-turnaus tuotti taloudellista voittoa peräti 14 miljoonaa euroa, mutta nyt ei yhtä suurta pottia ole odotettavissa.

Kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen odottaa Suomeen kyllä taloudellista voittoa. Mutta voittosumma tulee olemaan hänen mukaansa pienempi, koska vain toinen lohko järjestetään Suomessa ja lippuhinnat ovat pienemmät. Ukrainan sodasta aiheutuneen energiakriisin sekä inflaation takia lippuhintoja on laskettu.

Lippuja on tällä hetkellä saatavilla kaikkiin otteluihin, ja myös kaikkiin eri hintakategorioihin. Osaan Suomen otteluista lippujen määrä on kuitenkin rajallinen, joten kannattaa toimia nopeasti.

Muihin kuin Suomen otteluihin pääsee alkaen kymmenellä eurolla. Lasten liput ovat alkaen viisi euroa. Esimerkiksi Suomen otteluihin Ranskaa, Unkaria ja Itävaltaa vastaan liput maksavat edullisimmillaan 70 euroa ja lapsilta 18 euroa.

Tampereella pelattavien otteluiden ottelukohtaisten lippujen myynti alkoi tiistaina. Muihin kuin Suomen otteluihin pääsee alkaen kymmenellä eurolla. Lasten liput ovat alkaen viisi euroa.

Suomen otteluihin Ranskaa, Unkaria ja Itävaltaa vastaan liput maksavat edullisimmillaan 70 euroa ja lapsilta 18 euroa. Mistään vuoden 2012 MM-kotikisoista tutuista ryöstöhinnoista ei siis voi puhua.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut toimimaan myös 2023 kisojen suojelijana. Hän toimi tehtävässä myös 2022 kisoissa.

– Presidentti tiedetään liikunnan ja urheilun ystäväksi, ja on kunnia saada hänet suojelijaksi tapahtumaan, jonka arvot korostavat liikunnasta saatavia hienoja kokemuksia. Oli sitten pipolätkää tai MM-jääkiekkoa, ne molemmat antavat meille tunteen yhteisöllisyydestä ja hauskuudesta, sanoo 2023 Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Hietanen.

Suomen vastustajat MM-kisojen alkusarjassa ovat Yhdysvallat, Saksa, Ruotsi, Ranska, Unkari, Itävalta ja Tanska. Riiassa pelattavassa lohkossa pelaavat isäntämaa Latvian lisäksi Kanada, Norja, Sveitsi, Slovenia, Tshekki, Slovakia ja Kazakstan.

Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu kisoista Venäjän Ukrainassa harjoittamien raakalaismaisten sotatoimien takia. Valko-Venäjä tukee Venäjää sotatoimissa välillisesti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat valittu Ruotsin turnaukseen – Jukka Jalonen sivussa

Kommentoi Facebookissa