Jäätiellä kuolemaan johtaneen tapaturman tiedot tarkentuivat – pelastaja vajosi työkoneen mukana mereen

Poliisi suorittaa oman tutkintansa aluehallintoviraston tehtyä ensin selvityksiä. (Kuvituskuva Poliisi)

Poliisi antoi lisätietoja Hailuodon jäätiellä tapahtuneesta onnettomuudesta.

TYÖTAPATURMA Tiistaina 15.2.2022 puolen päivän aikaan tapahtui Hailuodon jäätiellä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastajan kuolemaan johtanut työtapaturma. Jäätien kunnostuksessa ollut rinne- ja latukoneen tyyppinen työkone juuttui jäihin Hailuodosta Oulunsaloon vievän jäätielinjan vieressä noin kolmen kilometrin etäisyydellä Hailuodosta.

Tapahtumapaikalle oli mennyt useita pelastustoimen yksiköitä. Pelastustehtävänä oli ollut irrottaa lumeen juuttunut rinnekone eli niin sanottu tamppari, joka oli ollut siirtämässä jäätieltä aurattuja lumimassoja syrjemmäksi jäätien reunasta. Lumeen juuttumisen lisäksi työkoneen keula oli ollut jäihin vajonneena.

Tampparia oli vedetty traktrorin avulla taaksepäin, samalla kun pelastaja oli ollut tampparin oviaukossa peruuttamassa sitä taaksepäin. Sen sijaan, että työkone olisi liikkunut taaksepäin, se oli tipahtanut keula alaspäin syvemmälle avantoon, vajoten siitä lopulta kokonaan upoksiin. Tampparin oviaukossa ollut pelastaja vajosi työkoneen mukana mereen, eikä häntä onnistuttu pelastamaan.

Työtapaturman tutkinta etenee siten, että aluehallintovirasto tekee omia selvityksiään, joiden tulosten perusteella poliisi suorittaa oman tutkintansa.

Lue myös: Onnettomuus jäätiellä pelastustoiminnan yhteydessä – palomies joutui veden varaan ja menehtyi

Kommentoi Facebookissa