Venäjä valmiina kaatamaan Leijonat olympiafinaalissa – ”Suomella on hyvä joukkue”

Leijonat ja Venäjä kaukalossa Karjala-turnauksessa (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Leijonat ja Venäjä kaukalossa Karjala-turnauksessa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Venäjä voitti olympiajääkiekon välierässä Ruotsin voittolaukauskisan päätteeksi lukemin 2-1. Suomi ja Venäjä kohtaavat olympiafinaalissa sunnuntaina kello 6.10 Suomen aikaa.

JÄÄKIEKKO Venäjä eteni jääkiekon olympiafinaaliin toista kertaa peräkkäin voitettuaan Pekingissä perjantai-iltana pelatussa välieräottelussa Ruotsin voittolaukauskisan päätteeksi. Jatkoajan jälkeen tilanne oli ollut 1-1.

Rankkarikisaa tahkottiin pitkään, kunnes 20-vuotias Arseni Gritsjuk teki ratkaisevan maalin.

– Oli tiukka kisa rankkareissa. Jännitimme todella paljon. Tuo nuori kaveri Gritsjuk on taitava. Hyvä, että hän teki voittomaalin, kommentoi NHL:ssä monta kautta pelannut Venäjän hyökkääjä Mihail Grigorenko.

Grigorenko on kokenut pelaaja ja voittanut 2018 olympiakultaakin, mutta rankkarikisan hän arvioi uransa piinaavimmaksi tapahtumaksi.

– Olin hyvin hermostunut. En ole elämässäni koskaan ollut niin hermostunut.

Venäjä aloitti turnauksen aika vaatimattomasti ja hävisi alkusarjassa Tshekille. Puolivälieräottelussa Venäjä voitti Tanskan ja nyt kaatui Ruotsi.

– Emme tehneet alussa paljoa maaleja, mutta rakensimme pelisysteemiämme. Pelimme kehittyi ja nyt olemme finaalissa, Grigorenko arvioi.

Suomi tulee olympiafinaalissa vastaan sunnuntaina. Grigorenko tuntee Leijonat hyvin.

– Tiedämme miten he pelaavat ja he tietävät, miten me pelaamme. Tulee mielenkiintoinen peli. Juhlimme vähän pukuhuoneessa ja sitten aloitamme valmistautumisen seuraavaan peliin.

Grigorenko odottaa, ettei hyökkäyspäässä tule finaalissa tilaa paljoakaan.

– Suomi on aika puolustusvoittoinen ja pysyy alueellaan. Koskaan ei tiedä, mitä he tulevat tekemään. Heillä on hyvä joukkue ja paljon hyviä pelaajia. Olemme valmiita siihen.

Grigorenko pelaa seuratasolla Moskovan TsSKA:ssa. Suomen joukkueessa on paljon KHL-pelaajia, joten finaalivastustajia hän tuntee hyvin.

– Heillä on hyvä joukkue. Ovat pelanneet hyvän turnauksen. Heillä on hyvä maalivahti. Paljon kavereita KHL:stä, joita tunnemme. Paljon kavereita, jotka osaavat tehdä maaleja. Katsomme videoita ja valmistaudumme peliin.

Grigorenko nimesi erikseen myös Salavat Julajev Ufan ykkösketjun, jota pidetään yhtenä KHL:n vaarallisimmista ketjuista.

– Muutamia hyviä pelaajia. Hartikainen, Manninen, Granlund. Hyviä puolustajia myös. Tiedämme, kenet kohtaamme.

Venäjä puolustaa olympiakultaa. Se voitti Pyeongchangin 2018 olympiafinaalissa Saksan jatkoajalla maalein 4-3.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Leijonat olympiafinaaliin – Sakari Mannisella oli hyvä fiilis maalinteossa

Kommentoi Facebookissa