Traaginen onnettomuus – miehen epäillään menehtyneen omakotitalon katolta pudonneiden lumien alle

Katolla olevan lumikuorman lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota lumen määrään myös parvekkeilla ja terasseilla.

Katolla olevan lumikuorman lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota lumen määrään myös parvekkeilla ja terasseilla. (Kuva Kiinteistöliitto)

Poliisi kehottaa erityiseen varovaisuuteen työskenneltäessä rakennusten katoilla.

ONNETTOMUUS Rakennusten katoille kertynyt lumikuorma on työllistänyt pelastuslaitoksia Itä-Suomessa ja erityisesti Pohjois-Karjalassa. Aineellisten vahinkojen ja lukuisten läheltä piti -tilanteiden lisäksi runsas lumimäärä on aiheuttanut myös henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii 52-vuotiaan miehen tapaturmaista kuolemaa. Paikkakuntalaisen miehen epäillään menehtyneen omakotitalon katolta pudonneiden lumien alle Joensuussa ja menehtyneen. Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta keskiviikkoaamuna klo 10 ja suorittaa asiassa kuolemansyyn tutkinnan. Asiassa ei epäillä rikosta.

Poliisi kehottaa pelastuslaitosten tapaan erityiseen varovaisuuteen työskenneltäessä rakennusten katoilla. Pientalojen katoille menoa ei edelleenkään suositella, mutta jos lumen pudotukseen kuitenkin ryhdytään, huomioikaa turvavälineet, välttäkää työskentelyä yksin ja ilmoittakaa lähiomaiselle, ystävälle tai naapurille, jos päätätte lähteä työskentelemään ilman seuraa tai apua.

Lue myös: Katoilta putoava lumi ja jää jalankulkijoiden uhkana – kiinteistönomistaja vastaa turvallisuudesta

Kommentoi Facebookissa