Tero Seppälä onnistui kerran – Suomen ampumahiihto silti heikolla tasolla

Tero Seppälä on suomalaisen miesten ampumahiihdon kärkiurheilijoita. (Kuva Olympiakomitea)

Tero Seppälä oli Pekingin olympialaisten ampumahiihdon yhteislähdössä yhdeksäs, mikä oli kisojen ainoa suomalaisonnistuminen tässä lajissa.

AMPUMAHIIHTO Suomen ampumahiihtomaajoukkue menestyi Pekingin olympialaisissa aika lailla odotetusti. Menestys oli vaatimatonta Tero Seppälän suoritus yhteislähdössä poisluettuna.

Seppälä onnistui yhteislähdössä hyvin. Toisen ampumapaikan puhdas ammunta nosti hänet kymmenen parhaan joukkoon ja maaliin hän tuli lopulta yhdeksäntenä.

Seppälä ei muilla matkoilla saanut itsestään parastaan irti. Yhteislähtö jätti hänelle kisoista kuitenkin hyvän maun.

– Kaikista vaikein olosuhde sattui tähän kisaan, mutta toisaalta nyt oli ne kaikista kovimmat miehetkin viivalla. Tiukka paikka näin kisojen loppupuolella, eilen lähti joukkueesta jo kaksi kolmasosaa pois ja oli vähän semmoinen fiilis, että kisat loppuu. Mutta vielä jaksoin itse taistella vikalla matkalla ja ottaa nyt sen mitä olen toivonutkin ja pääsin sinne kymmenen parhaan joukkoon, Seppälä sanoi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Seppälä olikin sitten Suomen ampumahiihtojoukkueen ainoa kilpailija, joka sijoittui kymmenen parhaan joukkoon. Muuten menestys oli heikkoa.

Olli Hiidensalon paras sijoitus Zhangjiakoun maastoissa oli 38:s. Heikki Laitinen oli parhaimmillaan 49:s ja Tuomas Harjula 81:s. Viestissä Suomi oli 17:s.

Naisten maajoukkueen kokonaispanos oli sekin vaatimaton. Neljänsiin olympialaisiinsa osallistunut Mari Eder oli pikakisassa 28:s, takaa-ajossa 30:s ja normaalikisassa 32:s. Suvi Minkkisen paras sijoitus oli 43:s, Nastassia Kinnusen 51:s ja Erika Jängän 73:s.

Viestissä Suomi liputettiin pois ladulta jäätyään kierroksella. Sijoitus oli 16:s.

Olympisojen ampumahiihtotähti oli Norjan Johannes Thingnes Bö. Hän voitti kisoissa peräti neljä kultamitalia.

Suomi on viimeksi voittanut ampumahiihdossa olympiamitalin Naganossa 1998. Ville Räikkönen oli silloin pronssilla.

Suomen naiset eivät ole olleet ampumahiihdossa olympiamitaleilla koskaan. Maailman huipulla 2010-luvulla ollut Kaisa Mäkäräinen osallistui kolmiin olympiakisoihin ja epäonnistui joka kerta.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Kamila Valijevan surullinen olympiatarina – Venäjän sairas järjestelmä nujersi lapsiurheilijan

Kommentoi Facebookissa