Jäihin pudonnut kultainennoutaja pelastettiin keskeltä järveä – pää oli jo käynyt muutamaan otteeseen pinnan alla

Kultaisennoutajan pelastusoperaatio sai onnellisen päätöksen.

Kultaisennoutajan pelastusoperaatio sai onnellisen päätöksen. (Kuvituskuva AOP)

Viisivuotias kultainennoutaja ehti olla 50 minuuttia veden varassa ennen pelastumista.

PELASTUSOPERAATIO Raahessa koettiin lauantai-iltana kauhun hetkiä, kun viisivuotias kultainennoutaja putosi jäihin keskellä järveä. Heikot jäät eivät kestäneet ihmisen painoa, joten koiran omistaja ei yrityksistä huolimatta pystynyt pelastamaan lemmikkiänsä.

Apuun hälytettiin Jokilaaksojen pelastuslaitos. Onnettomuuspaikan sijainti aiheutti kuitenkin omat haasteensa, sillä syrjäinen järvi sijaitsi kilometrin päässä metsäautotieltä. Pelastuslaitos kuvailee operaatiota Twitterissä:

”Raahessa palomiehet tekivät triathlonin iltapuhteeksi. Jäihin vajonnut koira pelastettiin keskeltä pikku järveä tiettömien taipaleiden takana. #Triathlon’in matkat: 10 km autolla, 800 m juosten ja 100 metriä uimalla. Lienee ymmärrettävää, että fillarit jäi asemalle!”

Päivystävä palomestari Tapani Lehtelä kertookin onnettomuustiedotteessa, että paikalle ei saatu mönkijää, eikä sitä myöskään jääty odottelemaan.

– Palomiehet juoksivat varusteineen perille saakka ja järvelle päästyään sujahtivat koiran luokse vauhtia laskematta, Lehtelä sanoo.

Veden varaan joutuneen koiran pelastustyöt sujuivat vauhdilla ja ammattitaitoisesti. Pintapelastajista yksi meni veteen koiran luokse ja toinen nosti uupuneen kultaisennoutajan pelastuslautalle. Rannalla odottaneet palomiehet vetivät kolmikon rantaan, jonka jälkeen kovia kokenut koira käärittiin lämpöpeittoon ja hypotermiapussiin.

Viisivuotias lemmikki pelastettiin omistajan mukaan viime hetkellä, sillä 50 minuuttia veden varassa ollut koira oli jo uupumisen ja kylmettymisen rajamailla. Vain hetkeä ennen pelastajien saapumista koiran pää oli käynyt jo pariin otteeseen pinnan alla, joten selviytyminen oli hiuskarvan varassa.

Tehtävä päättyi kuitenkin onnellisesti. Hetken lämmiteltyään koira virkistyi ja pääsi omistajansa kanssa kotiin lepäämään ja verryttelemään kohmeisia tassujaan.

Lue myös: Suomen suosituin koirarotu on vanha tuttu – sopivan kokoisia, mukavaluonteisia ja suhteellisen helppohoitoisia

Kommentoi Facebookissa