Jalankulkija jäi kääntyvän linja-auton alle suojatiellä – kuljettaja ei ollut havainnut naista

Vihreän liikennevalon vaihtuessa sekä jalankulkijoille että linja-autolle, oli linja-auton kuljettaja lähtenyt liikkeelle.

Vihreän liikennevalon vaihtuessa sekä jalankulkijoille että linja-autolle, oli linja-auton kuljettaja lähtenyt liikkeelle. (Kuvituskuva Fotolia)

Liikenneonnettomuudessa Tampereella menehtyi noin 70-vuotias nainen.

ONNETTOMUUS Tampereella Pispalan valtatien ja Epilänkadun risteyksessä tapahtui tiistaina kello 13.45 liikenneonnettomuus, jossa menehtyi noin 70-vuotias nainen. Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan henkilö oli jäänyt linja-auton alle suojatiellä Epilänkadulla.

Tehtävälle liittyi useita poliisin, pelastuksen ja ensihoidon yksiköitä. Paikalla tehdyssä tutkinnassa ilmeni, että linja-auto oli tulossa keskustan suunnasta Pispalan valtatietä tarkoituksena kääntyä menosuunnassaan oikealle Epilänkadulle. Linja-auton ajosuuntaan oli palanut punainen valo. Risteyksessä Epilänkadulla jalankulkijoiden liikennevalot olivat myös punaisella.

Vihreän liikennevalon vaihtuessa sekä jalankulkijoille että linja-autolle, oli jalankulkija lähtenyt ylittämään Epilänkatua ja linja-auton kuljettaja oli lähtenyt myös liikkeelle. Jalankulkija oli päässyt ylittämään suojatien. Suojatietä ylittäneen jalankulkijan perässä oli tullut toinen jalankulkija, joka oli jäänyt Epilänkadulle kääntyneen linja-auton alle. Hän menehtyi tapahtumapaikalle.

Alustavassa puhutuksessa kuljettaja kertoi, että ei ollut havainnut naista. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Lue myös: Mies löytyi mönkijän alta jääalueella – viranomaiset totesivat 60-vuotiaan uhrin menehtyneeksi

Kommentoi Facebookissa