Eeli Tolvasen vahvat otteet jatkuvat NHL:ssä – Patrik Laineen tuska se vain syvenee

Eeli Tolvanen edustaa NHL:ssä Nashville Predatorsia

Eeli Tolvanen edustaa NHL:ssä Nashville Predatorsia. (Kuva AOP)

Eeli Tolvanen on saalistanut NHL:ssä yhdeksän tehopistettä viimeisessä kuudessa ottelussa. Patrik Laineella on viimeisestä kolmesta ottelusta vain yksi laukaus kohti maalia.

JÄÄKIEKKO Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen kietaisi joukkueensa sankarin viitan harteilleen tiistain NHL-kierroksella. Nashville kukisti Dallas Starsin jatkoajalla numeroin 3-2 ja voittoniitistä ajassa 61.28 vastasi kuumassa iskussa oleva Tolvanen.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Tolvanen karkasi läpiajoon ja nosti kiekon kylmän viileästi rystyltä ohi Anton Hudobinin. Tehot 1+1 kirjauttaneelle Tolvaselle maali oli kauden yhdeksäs. Tolvanen on tehtaillut yhdeksän (3+6) tehopistettä kuudessa viimeisessä ottelussa.

Suomaispelaajat olivat mukana ottelun kaikissa maaleissa. Tehot 0+2 viimeistellyt Dallasin Miro Heiskanen teki esityön Jason Robertsonin 1-0 -osumaan ja Roope Hintzin ajassa 31.02 tekemään 2-1 -maaliin. Maali oli Hintzille kauden 11:s.

Nashvillen Mikael Granlund puolestaan kirjautti syöttöpisteen 2-2 -maaliin, joka oli Calle Järnkrokin käsialaa, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kuusi minuuttia.

Nashvillen voiton ehdottomiin takuumiehiin lukeutui myös maalivahti Juuse Saros 33 torjunnalla.

Tolvanen oli kuitenkin ottelun puhutuin mies.

– Melko pian heti, Tolvanen vastasi lehdistötilaisuudessa kysymykseen siitä, kuinka nopeasti hän oli päättänyt liikkeestään läpiajossa.

– Olin viikko sitten vastaavassa tilanteessa saman maalivahdin kanssa, joten ajattelin mennä tällä kertaa rystylle, Tolvanen jatkoi.

Tolvanen on tulikuumassa tikissä. Hän on takonut yhdeksän (3+6) tehopistettä kuudessa viimeisessä ottelussa.

– Hän on ollut uskomaton!, Nashvillen kapteeni Roman Josi hehkuttaa Tolvasta.

– Hänen laukauksensa on loistava ja se mikä on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen, on hänen työmoraalinsa. Kaikki tietävät hänen maalintekotaitonsa, mutta hänen työmoraalinsa on ollut todella vaikuttavaa, Josi korostaa.

Mikko Lehtonen pelasi tiistain kelpo debyytin Columbus Blue Jacketsin paidassa. Columbus otti kovan 3-1 -voiton mestaruutta puolustavasta Tampa Bay Lightningista.

Toronto Maple Leafsin riveistä Columbukseen siirtynyt, ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava puolustaja Lehtonen kirjautti tililleen 16.07 minuuttia Tampaa vastaan.

– Pidän siitä, miltä hän näyttää. Hän oli valmis pelaamaan. Katsoin, kuinka hän lämmitteli… Pidin monista asioista hänen valmistautumisessaan, Columbuksen päävalmentaja John Tortorella kehui 1st Ohio Batterylle.

Lehtosen seurakaverilla Patrik Laineella menee sen sijaan kehnosti. Hänen peliaikansa putosi 13.12 minuuttiin.

Laine ei laukonut Tampa Bayta vastaan kertaakaan. Tilastot kertovat, että Laine on pystynyt laukomaan kolmessa viimeisessä ottelussa vain yhden ainoan kerran kohti maalia.

Kaapo Kakko herkutteli todella upean ja tärkeän maalin, kun hänen edustamansa New York Rangers kukisti Washington Capitalsin maalein 5-2. Maali oli Kakolle kauden viides. Kakolla on koossa 28 ottelusta tehot 5+2=7.

– Niin iso, Kakko korosti voiton arvoa ensitöikseen ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Washington on hyvä joukkue ja tarvitsimme pisteitä juuri nyt – niin iso voitto meille, Kakko toisti sanomaansa.

Montreal Canadiensin hyökkääjät Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen tarjoilivat todellista shokkihoitoa Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskiselle. Montreal nollasi Edmontonin tylyin -numeroin 4-0.

Kotkaniemi ja Lehkonen järjestivät kiekon 28 torjuntaa tililleen kirjauttaneen Koskisen selän taakse ensimmäisen kerran, kun ottelua oli ehditty pelata vasta 18 sekuntia.

Kotkaniemi iski kauniin kuvion päätteeksi läheltä ottelun voittomaalin, josta Lehkonen kuittasi syöttöpisteen. Lehkonen oli itse asialla ajassa 3.23, jolloin hän nosti kiekon maalin kulmalta sisään: 2-0.

Kotkaniemellä, 20, on koossa 32 ottelusta tehot 5+11=16. Yhdeksän ottelua vähemmän pelanneen Lehkosen, 25, saldo näyttää lukemia 3+3=6. Lehkonen oli pelannut 13 edellistä ottelua maaleitta.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: NHL:n surkeimmalla joukkueella karmea tappioputki – suomalaisilla henkisesti raskasta

Kommentoi Facebookissa