Turvallisuusharjoitus lentoasemalla meni pieleen – sotilaat ottivat vahingossa kiinni kolme sivullista

Harjoitusalue oli asiallisesti rajattu, mutta sotilaat ottivat kiinni kolme sivullista harjoitusalueen ulkopuolelta.

Harjoitusalue oli asiallisesti rajattu, mutta sotilaat ottivat kiinni kolme sivullista harjoitusalueen ulkopuolelta. (Kuva Finavia)

Lentoasemalla järjestetystä viranomaisharjoituksesta ei aloiteta esitutkintaa.

TURVALLISUUSHARJOITUS Puolustusvoimilla oli muiden turvallisuusviranomaisten kanssa yhteisharjoitus 9.3.2021 Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Harjoitusalue oli asiallisesti rajattu, mutta harjoituksen yhteydessä sotilaat ottivat kiinni kolme sivullista harjoitusalueen ulkopuolelta.

Tapahtuneen johdosta Itä-Uudenmaan poliisilaitos on tehnyt esitutkintalain mukaisen selvityksen, jonka yhteydessä poliisi on tutkinut asiaan liittyvät valvontatallenteet ja hankkinut selvitykset asianosaisilta.

– Saatujen selvitysten perusteella voidaan todeta, että harjoituksen riskiarviointi, ohjeistus, vastuut ja valmistelu oli tehty harjoituksen luonteen edellyttämällä tavalla järjestelmällisesti ja huolellisesti. Tästä huolimatta on päässyt tapahtumaan edellä kuvailtu virhe, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Leif Malmberg.

Lisäksi Malmberg toteaa, että selvityksen perusteella harjoitusten valmisteluissa ja toteutuksessa ei ole havaittavissa sellaisia seikkoja, jotka antaisivat syytä epäillä rangaistavaksi säädettyä tahallisuutta tai huolimattomuutta, vaan kysymyksessä on vahinko.

Poliisi ei aloita esitutkintaa harjoitukseen liittyen.

Lue myös: Väärien asiakirjojen ja lentolippujen hinta 3000 euroa – rikollisliiga kuljetti Suomeen 12 Afganistanin kansalaista

Kommentoi Facebookissa