Jälleen yksi F1-kilpailu siirretty – kauden avaus hämärän peitossa

Formula ykkösten kauden oli määrä alkaa Australian Melbournessa Albert Parkin radalla.

Formula ykkösten kauden oli määrä alkaa Australian Melbournessa Albert Parkin radalla. (Kuva AOP)

Myös Formula ykkösten kauden kahdeksantena osakilpailuna alkuperäisessä kalenterissa ollut Bakun katuratakilpailu siirtyy koronavirusepidemian takia.

FORMULA 1 Maanantaina vahvistettiin odotettu päätös, ettei Azerbaidzhanin pääkaupungin Bakun katuradalla ajeta F1-osakilpailua 7. kesäkuuta. Koronavirusepidemia jyllää ympäri maailman, eikä tilanteen helpottumisesta ole merkkejä muualla kuin Kiinassa.

Bakussa katuradan rakennustyöt olisi pitänyt aloittaa pian. Kun tilanne pysyy epävarmana toistaiseksi, ei katuradan rakennustöihin ryhdytty.

Kisaa ei peruttu kuitenkaan kokonaan. Tiedotteessa kerrottiin, että Bakun kisalle pyritään löytämään tältä vuodelta uusi ajankohta.

Jo kahdeksan kauden 2020 F1-osakilpailua on siirretty tai peruttu kokonaan. Australian Melbournessa ja Monacossa ei ajeta tänä vuonna ollenkaan. Bahrainin, Vietnamin, Kiinan, Hollannin ja Espanjan osakilpailuille etsitään uutta ajankohtaa.

Jos koronaepidemia hellittää lähiviikkoina, alkaa F1-kausi 14. kesäkuuta ajettavalla Kanadan Montrealin osakilpailulla. Tosin Montrealin kisakin on vaakalaudalla, koska koronavirusepidemian huippu on Pohjois-Amerikassa vasta tuloillaan.

Realistisempi arvio kauden avauskisalle lienee 28. kesäkuuta ajettava Ranskan Paul Ricardin osakilpailu. Mahdollista lienee sekin, että Hollannin tai Espanjan osakilpailu ajettaisiin viikkoa ennen Ranskan osakilpailua.

Formula ykkösissä ja Kansainvälisessä Autoliitossa FIA:ssa tarkkaillaan tilannetta. Tavoitteena on, että 20 osakilpailua ajettaisiin tällä kaudella. Kausi venynee joulukuun puolelle.

F1-tallit ja FIA ovat sopineet, että merkittävät sääntömuutokset tulevat voimaan vasta 2022. Poikkeuksellisen tilanteen takia uusien sääntöjen mukaisia autoja ei ehditä tänä vuonna ja ensi talvena kehittämään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen järjestämät jääkiekon MM-kisat siirtyvät vuoteen 2023?

Kommentoi Facebookissa