Suomen järjestämät jääkiekon MM-kisat siirtyvät vuoteen 2023?

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta.

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta. (Kuva AOP)

Jääkiekon 2020 MM-kisat on peruttu nyt virallisesti. On mahdollista, että Sveitsi järjestäisi kisansa 2021, jolloin Suomen 2022 isännöimä MM-turnaus siirtyisi vuoteen 2023.

JÄÄKIEKKO Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti lauantaina, ettei jääkiekon MM-kisoja pelata Sveitsissä toukokuussa koronaviruspandemian takia. Koska pandemia riehuu ympäri maailmaa, ei kisoja voi järjestää muuallakaan.

Käytännössä kisojen peruminen oli varmistunut jo viime viikolla. Päätös venyi, koska IIHF:n piti neuvotella Sveitsin viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden kanssa. Arvokisojen peruminen tulee kalliiksi.

Seuraavien viiden vuoden MM-kisajärjestäjistä on jo päätetty. 2021 MM-kisat järjestävät Valko-Venäjä ja Latvia. 2022 MM-kisat järjestetään Suomessa, 2023 Venäjällä, 2024 Tshekissä ja 2025 Ruotsissa. Sveitsi voisi järjestää kisat vasta 2026.

IIHF tekee päätöksiä mahdollisista muutoksista seuraavassa kongressissaan, jonka ajankohtaa ei ole päätetty. Jääkiekkoliiton Leijonat.fi -sivustolla kerrotaan, että jos Sveitsin kisat siirtyvät vuodella eteenpäin, myös Suomelle vuodelle 2022 myönnetyt MM-kisat siirtyvät keväälle 2023.

Suomelle MM-kisojen järjestäminen 2023 voisi olla parempi ratkaisu kuin 2022. Vuonna 2022 pelataan myös Pekingin olympiaturnaus, jonne NHL olisi mahdollisesti tulossa mukaan. MM-kisat vain kolmea kuukautta olympialaisten jälkeen tuskin merkittäviä NHL-tähtiä houkuttelisi.

Myös naisten MM-kisat peruttiin tältä keväältä. IIHF on esittänyt, että kisat pelattaisiin ensi vuonna Kanadan Nova Scotian provinssissa Halifaxissa ja Trurossa, joiden oli määrä toimia kisaisäntinä tänä keväänä. Päätös asiasta tehdään tulevassa kongressissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronavirus toi tylyn lopun – kova kevätbuumi vaihtui yt-neuvotteluihin

Kommentoi Facebookissa