Koronavirus toi tylyn lopun – kova kevätbuumi vaihtui yt-neuvotteluihin

Rauman Lukko pelasi Liigassa vahvaa kautta.

Rauman Lukko pelasi Liigassa vahvaa kautta. (Kuva AOP)

Rauman Lukko oli niin kovassa vireessä, että joukkuetta pidettiin vahvana mestariehdokkaana. Sitten tuli koronavirus, kauden yllättävä päätös ja lopulta yt-neuvottelut.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kausi keskeytettiin viime perjantaina, kun koronaviruksen tuomat merkittävät rajoitukset yhteiskunnan toimintaan alkoivat valjeta Suomen kansalle. Mestaruus jäi tänä keväänä ratkomatta.

Muutamaa päivää myöhemmin SM-liiga julkisti runkosarjan lopullisen sarjataulukkonsa. Kärpät oli ykkönen ja Lukko nostettiin kakkoseksi Tapparan edelle. Pisteen Lukkoa enemmän kerännyt Tappara oli pelannut jo runkosarjan kaikki ottelunsa, mutta Lukolta jäi yksi ottelu pelaamatta.

Lukko voitti kymmenestä viimeisestä ottelustaan yhdeksän ja kaikki varsinaisella peliajalla. Lukko oli kovassa nosteessa ja kuntopuntarin perusteella se oli selkeästi nousemassa Kärppien ykköshaastajaksi.

Lukon ainoa Suomen mestaruus on vuodelta 1963. Tänä keväänä Lukolla olisi ollut aivan realistinen mahdollisuus nousta mestariksi 57 vuoden tauon jälkeen.

Perjantai 13. maaliskuuta päätti Lukon unelmakevään. Yhtään ottelua ei tällä kaudella enää pelata.

SM-liigaseurojen talouteen koronavirus iskee massiivisesti. Pudotuspelien tulot jäävät saamatta.

Keskiviikkona Lukko julkaisikin karun tiedotteen. Seura aloittaa yt-neuvottelut.

– Neuvottelut koskevat vain mahdollisia lomautuksia, ei irtisanomisia. Tilanne on vakava ja meidän on kaikin mahdollisin keinoin reagoitava ja sopeutettava kustannuksia tilanteen vakauttamiseksi, kommentoi Rauman Lukko Oy:n toimitusjohtaja Timo Rajala tiedotteessa.

Lukko selvinnee koronaviruksen tuomasta talouskriisistä hengissä, mutta talouskriisillä voi olla merkittäviäkin vaikutuksia tulevaisuuteen. Välttämättä Raumalle ei ole enää jatkossa mahdollista koota joukkuetta, jolla olisi mahdollisuuksia Suomen mestaruuteen.

Kevät 2020 tullaan muistamaan Raumalla tarinana, jolloin kaikki oli mahdollista, kunnes koronavirus romutti kaiken.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekon MM-kisoja ei vielä peruttu – syynä miljoonat eurot

Kommentoi Facebookissa