F1-kisoja peruttiin lisää – kausi käyntiin ehkä kesällä

F1-kauden 2020 avauskilpailu Australian Melbournessa peruttiin koronavirusepidemian takia

F1-kauden 2020 avauskilpailu Australian Melbournessa peruttiin koronavirusepidemian takia. (Kuva AOP)

Formula ykkösten kauden 2020 seitsemän ensimmäistä kisaa on jo peruttu koronavirusepidemian takia.

FORMULA 1 Formula ykköset tiedotti torstaina kolmen kilpailun perumisesta. Jo aiemmin oli peruttu kauden neljä ensimmäistä kisaa ja nyt varmistui, ettei toukokuussa ohjelmassa olleita Hollannin Zandvoortin, Katalonian Barcelonan ja Monacon osakilpailuja järjestetä ainakaan alkuperäisessä aikataulussaan.

Huhtikuussa ohjelmassa ollut Kiinan Shanghain osakilpailu peruttiin koronaviruksen takia jo helmikuussa. Australian Melbournen avauskisaan F1-tallit saapuivat viikko sitten, mutta radalle saakka autot eivät päässeet, kun kilpailu peruttiin muutamaa tuntia ennen ensimmäisten harjoitusten alkua.

Viime viikonloppuna vahvistettiin, että Bahrainin ja Vietnaminkin osakilpailut on peruttu. F1-tallit keskittyvät nyt ehkäisemään koronavirustartuntojen leviämistä työyhteisöissään.

Formula ykkösten tiedotteessa ilmoitettiin, että kausi pyritään aloittamaan niin pian toukokuun jälkeen, kun se on vain turvallista. Tilannetta tarkkaillaan.

Jos kesäkuussa päästäisiin tositoimiin, alkaisi kausi Azerbaidzhanin Bakun katuratakisalla. Kaudesta pyrittäisiin ajamaan mahdollisimman monta kisaa. Toukokuun kisoista Zandvoort ja Barcelona ajettaisiin mahdollisesti elokuun kesätauolla, mutta Monacon GP jää ajamatta kokonaan tapahtuman logistiikan vaatimien erityistoimenpiteiden takia.

F1-kausi saattaisi jatkua joulukuulle saakka. Kiinan ja Vietnamin kisat ajettaisiin kenties marraskuussa ja Bahrainissa sekä Abu Dhabissa kisattaisiin joulukuussa. Luvassa saattaa olla useampia kolmen kisaviikonlopun putkia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Järjestetäänkö Tokiossa olympialaiset ihan oikeasti? – Miljardit menossa koronaviruksen edelle

Kommentoi Facebookissa