Jari Aarnio ilmoittautui vankilaan suorittamaan tuomiotaan – vapauteen vuonna 2022

Jari Aarnio ilmoittautui Helsingin vankilassa, joka tunnetaan kansan suussa Sörkka-nimellä.

Jari Aarnio ilmoittautui Helsingin vankilassa, joka tunnetaan kansan suussa Sörkka-nimellä. (Kuva Rise)

Helsingin poliisi kävi tunnistamassa entisen huumepoliisin päällikön.

AARNIO Helsingin hovioikeus tuomitsi kohutussa oikeudenkäynnissä Jari Aarnion kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Hovioikeus katsoi Aarnion syyllistyneen viiteen törkeään huumausainerikokseen sekä törkeään todistusaineiston vääristelemiseen, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen ja lukuisiin virkarikoksiin.

Hovioikeus määräsi Aarnion vangittavaksi. Vapaalla tuomiota odottanut huumepoliisin entinen päällikkö joutui näin takaisin vankilaan ja poliisi antoi hänestä tavanmukaisen etsintäkuulutuksen. Aarnion asianajaja totesi kuitenkin päämiehensä ilmoittautuvan itse, ja näin Helsingin poliisi vahvistikin tapahtuneen tuomiopäivän iltana Twitterissä.

”Jari Aarnio on itse ilmoittautunut Helsingin vankilaan suorittamaan vankeusrangaistusta. Poliisi on käynyt tunnistamassa hänet virka-aputehtävänä. Poliisi ei tiedota asiasta enempää. #poliisi #Helsinki”

Kun Aarnion nyt saamaan tuomioon yhdistetään aikaisempi, niin sanotusta Trevoc-haarasta saatu kolmen vuoden tuomio, vankeutta Aarniolle kertyy yhteensä 13 vuotta. Ensikertalaisena hän istuu siitä puolet eli 6,5 vuotta.

Aarnio on kuitenkin ollut vangittuna käsittelyn aikana noin 3,5 vuotta, jolloin jäljelle jää kolmen vuoden vankeus. Jari Aarnio päässee näin jälleen vapauteen vuonna 2022.

Lue myös: Hovioikeus tuomitsi Jari Aarnion 10 vuoden vankeuteen – ”Pasilan mies” määrättiin heti vangittavaksi

Kommentoi Facebookissa