Jari Kurri on Jokereiden uusi omistaja – ”Etsimme suomalaisia sijoittajia seuraamme”

Viisi Stanley Cup -mestaruutta voittanut Jari Kurri on Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkoilija.

Viisi Stanley Cup -mestaruutta voittanut Jari Kurri on Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkoilija. (Kuva AOP)

Hjallis Harkimo jättää seuran toimittuaan puheenjohtajana 28 vuotta.

JOKERIT Jokereiden jääkiekkoseuran uusi omistaja, entinen huippukiekkoilija Jari Kurri nimettiin urheilupuolen johtajaksi eli General Manageriksi kaudella 2013–2014. Hänen aikanaan Jokerit on selviytynyt kaudesta 2014–2015 lähtien joka kerta KHL:n pudotuspeleihin.

Ennen pestiä kasvattajaseurassaan Kurri toimi Suomen maajoukkueen johtotehtävissä. Viisi Stanley Cup -mestaruutta voittanut Kurri on Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkoilija. Hänen pelinumeronsa 17 on jäädytetty niin Jokereissa, Edmonton Oilersissa kuin Suomen maajoukkueessa.

Nyt Jokerit ilmoittaa, että Hjallis Harkimon 28 vuotta kestänyt aika Jokerit Hockey Club Oy:n puheenjohtajana päättyy. Jari Kurri astuu hänen tilalleen ja seura käy parhaillaan neuvotteluja uusien potentiaalisten suomalaisten rahoituskumppanien kanssa.

Harkimo hankki osake- enemmistön itselleen helmikuussa 1991, hänen aikanaan Jokerit voitti Suomen mestaruuden viidesti. Vuodesta 2014 lähtien Jokerit on pelannut KHL:ssä.

– Tämä on suuri päivä Jokereiden historiassa ja uuden ajan alku. Neuvottelut eri osapuolien kanssa ovat kestäneet pitkään, mutta vain siksi, että olen halunnut varmistaa parhaan mahdollisen ratkaisun, joka palvelee Jokereiden etua. Prioriteetti oli löytää Jokereille täysin suomalainen omistajataho ja siinä olemme onnistuneet, Harkimo kertoo.

Jokerit haluaa myös kiittää seuran edellisiä osakkeenomistajia yhteistyöstä ja tuesta kuuden viime vuoden aikana.

– Olen kiitollinen, Gennadi Timtshenkolle ja Roman Rotenbergille pitkästä yhteistyöstä, jota on tehty Jokereiden eteen. Nyt Jari Kurri pääsee aloittamaan puheenjohtajana puhtaalta pöydältä, mikä on äärimmäisen tärkeää seuran tulevaisuuden kannalta, Harkimo jatkaa.

Lähitulevaisuudessa seura luo uuden kehitys-, urheilu- ja markkinointistrategian, jonka päätavoitteet liittyvät urheilulliseen menestykseen erityisesti suomalaisten pelaajien voimin.

– Meillä oli voimakas yhteinen tahto tuoda Jokerit takaisin täysin suomalaiseen omistukseen. Olen Jokereiden kasvatti ja seura on aina ollut minulle äärimmäisen tärkeä osa elämää, Kurri puolestaan kommentoi.

Kurri sanoo haluavansa, että Jokerit jatkaa ja kehittää yhteistyötä suomalaisen liike-elämän kanssa.

– Etsimme nimenomaan suomalaisia sijoittajia seuraamme, Kurri toteaa.

Jokerit on tehnyt KHL-vuosiensa aikana miljoonien eurojen tappioita. Kesän aikana seura aikoo esitellä uuden strategian seuran uuden aikakauden alkamisen merkiksi.

Lue myös: Leijonat ja Jokerit vaihtoivat valmentajia keskenään – Lauri Marjamäen sopimus julkistettiin

Kommentoi Facebookissa