Leijonat ja Jokerit vaihtoivat valmentajia keskenään – Lauri Marjamäen sopimus julkistettiin

Jari Kurri sanoo Lauri Marjamäen tuovan jatkuvuutta Erkka Westerlundin ja Jukka Jalosen tiimien työlle.

Jari Kurrin mukaan Lauri Marjamäki tuo jatkuvuutta Erkka Westerlundin ja Jukka Jalosen tiimien työlle. (Kuva Jokerit)

Jari Kurri sanoo Jokereiden etsineen uudeksi päävalmentajaksi ensisijaisesti suomalaista henkilöä.

JÄÄKIEKKO Jokerit ja Lauri Marjamäki ovat solmineet kausia 2018–2020 koskevan päävalmentajasopimuksen, joka sisältää molemminpuolisen option kausista 2020–2022.

Lauri Marjamäki, 40, on viime kauden alusta lähtien toiminut Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Hän jatkaa tehtävässä sopimuksensa mukaisesti tämän kauden loppuun.

Marjamäen sopimus Jokereiden kanssa astuu voimaan kevään MM-kisojen jälkeen 1.6.2018. Jokereiden nykyinen valmentaja Jukka Jalonen siirtyy puolestaan Leijonamiehistön päävalmentajaksi.

– Marjamäki on suomalainen huippuvalmentaja, jonka meriitit seuravalmennuksen puolelta puhuvat puolestaan. Leijonissa hän on saanut ja saa edelleen tärkeää kansainvälistä kokemusta, jota tarvitaan myös KHL-seuran peräsimessä, sanoo Jokereiden General Manager Jari Kurri.

Kurri sanoo Jokereiden etsineen uudeksi päävalmentajaksi ensisijaisesti suomalaista kärkiosaamista, jonka kautta saataisiin jatkuvuutta Erkka Westerlundin ja Jukka Jalosen tiimien jatkamalle työlle.

– Jokereiden päävalmentajuus on yksi himotuimmista valmentajapesteistä Euroopassa. Joukkueessa on erinomaisia pelaajia ja kivikova KHL kiehtoo minua sarjana paljon. Lisäksi seuran tulevaisuuden visiot ja tutut henkilöt organisaatiossa vakuuttivat sopimusta tehtäessä, kertoo puolestaan Marjamäki.

Tamperelaislähtöinen Lauri Marjamäki nousi maajoukkueen päävalmentajaksi johdettuaan Oulun Kärpät kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen keväinä 2014 ja 2015. Jälkimmäisen mestaruuden jälkeen Marjamäki sai SM-liigan parhaan valmentajan Kalevi Numminen -palkinnon. Kolmannella kaudellaan Kärppien peräsimessä joukkue saavutti pronssia.

Marjamäki toimi myös Leijonissa valmentajana kahdella kaudella Erkka Westerlundin johtamassa valmennustiimissä, jonka aikana Suomi saavutti olympia- ja MM-pronssia kaudella 2013–2014.

SM-liigassa Marjamäki on toiminut Kärppien lisäksi Espoo Bluesissa niin pää- kuin apuvalmentajana. Hän nousi seuran A-nuorista liigajoukkueen valmennustiimiin kaudella 2007–2008 ja myöhemmin päävalmentajaksi kaudella 2011–2012. Blues-pestien aikaan Marjamäki toimi myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimissä kahdella kaudella.

  • Lähde Jokerit

Kommentoi Facebookissa